Уличните кучета в Бургас на изчезване, 350 в цялата община

Мисия Бургас

26-05-2013, 07:00

Снимка:

Славея Стоянова, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

100 домашни кучета с чип от общината, кампанията продължава

Сега "на прицел" са бездомните котки, чиято популация все още е по-голяма

Положителната тенденция броят на бездомните кучета в Бургас да намаляват продължава. Към момента едва 40 са обитателите на приюта край града, а в цялата община броят на скитащите се животни е 350. За няколко години бяха кастрирани около 1200 кучета, увеличиха се и хората, които осиновяват.

"Община Бургас положи много усилия през последните години и в момента контролира напълно броя на бездомните кучета на нейна територия. Тези 350 животни са кастрирани екземпляри, върнати на местата, където са били хванати. За да не се увеличава тази бройка, са нужни не само усилията на местната власт, но и съвестното отношение на стопаните на домашни кучета", казаха от местната администрация. 

За да улесни любителите на четириноги, които отглеждат питомец в дома си от общината за пореден път направиха кампания за безплатно раздаване и поставяне на 1000 чипа. 

Както Burgasutre писа уличните котки са сред приоритетите на общинска администрация за следващите две години. За 2011 година са кастрирани 1000 бездомни писани, 971 пък са за миналата година.