Пътуващо кино минава през Пловдив

Мисия Пловдив

26-05-2013, 10:24

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Най-новите заглавия ще бъдат излъчвани на 3D

Киното е едно от предпочитаните места за прекарване на свободното време. Сега се задава възможност и за хората в по-малките градове да се радват на новите и популярни филми чрез най-модерната дигитална кино технология.

„Пътуващо кино" ще бъде официално открито с четири безплатни прожекции пред паметника на Съветската армия в София в дните от 29 май до 1 юни включително (началният час е 20:30).

Първият филм от програмата е романтичната комедия на Уди Алън „На Рим с любов", през следващите два дни от фестивала зрителите ще могат да гледат хитовете „Седемте психопата" и „Тежка сватба", а последната прожекция ще бъде на „Цветът на хамелеона".

„Пътуващо кино" ще остане в София до 1 юни, след което ще поеме на път из страната, пише КРОСС. 

„Хора от места като Видин, Враца, Ловеч, Габрово, Монтана и други нямат възможността да гледат филми на голям екран в градовете си, което вече ще се промени. С пътуващото кино ще предлагаме най-новите заглавия от кино афиша, а благодарение на техниката, с която разполагаме, зрителите ще могат да гледат и 3D филми", споделя Борислав Чучков, който заедно с Виктор Чучков-син реализира проекта.

Това лято пътуващото кино ще гостува на Пловдив, Търговище, Монтана, а до края на годината прожекциите ще продължат и в други градове в страната. Пълната програма може да бъде видяна ТУК.