10 съвета за успех от много успели хора

Животът

26-05-2013, 12:58

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Най-важно е да бъдеш щастлив и работа, работа и пак работа

Най-ценните съвети идват от тези, които разбират какво всъщност е необходимо, за да се постигне успех. „Enterpreneur” подбира 10 изказвания на успешните лидери, които биха могли да мотивират милиони хора по света.

Стив Джобс (основател на Apple)

„Времето ви е ограничено, така че не го губете живеейки живота на някой друг. Не позволявайте на шума от чуждото мнение да заглуши вътрешния ви глас”.

Шерил Сандберг (главен оперативен директор на Facebook)

“Бъдете себе си на работа.  Не вярвам, че има професионално държание от понеделник до петък и истинска същност през останалата част от времето. Всичко е лично и всичко е професионално”.

Конан О’Брайън, (водещ на NBC’s Tonight Show през 2010 г.)

Независимо дали ви е страх или не, разочарованието ще дойде. Красотата се крие в това, че когато се разочаровате, можете да получите яснота, а с яснотата идва убеждението и истинската оригиналност”.

Гай Кавазаки, (основател на Garage Technology Ventures)

„Не чакайте съвършенството. Животът не е съвършен. Направете най-доброто, което можете. Един ден ще се събудите и ще имате нещо безумно страхотно”.

Джери Янг (основател на Yahoo)

„Ако намерите нещо, което чувствате, че е правилно, но трудно се вписва във вашия план, възползвайте се от шанса, ангажирайте се с него и работете усилено. Не трябва да се страхувате и да изоставяте страстта си. Може наистина да го заобичате в крайна сметка”.

Дж. К. Роулинг  (автор на Хари Потър)

„Почувствах се свободна, защото най-големият ми страх се сбъдна. Доближаването на дъното стана солидна основа, благодарение на която възстанових живота си. Невъзможно е да живеете без падения, освен ако живеете толкова предпазливо, че със същия успех сякаш не сте живели. В такъв случай по презумция се проваляте”.

Рейд Хофман, (основател на Linkedln)

„Успехът....не е просто изкачване на стъпала. Трябва да се изкачите настрани, а понякога и надолу, понякога може и да се люлеете като на батут, и да създадете своя собствена територия различна от детската площадка”.

Крис Гарднър (основател на Gardner Rich)

Има възможност за създаване на новo схващане за Американската мечта. Ново схващане, което носи посланието, че постигането на баланс в живота ви, е по-важно от баланса на вашата сметка...Новото виждане показва, че това, което правиш, не определя кой си”.

Опра Уинфри (американска телевизионна водеща)

„Нека постиженията бъдат вашата мярка...Когато са отлични, ставате незабравим. Правейки правилното нещо, когато никой не знае, че е правилно, ще носи винаги правилното нещо за вас”.

Ерик Шмид (изпълнителен председател на Google)

„Намерете начин да кажете „да” на неща, които са извън зоната ви на комфорт. „Да” ви позволява да се откроявате в тълпата. „Да” е много малка дума, която ви позволява да правите много големи неща. Казвайте я често”.

Източник: economic.bg