За пети път ще пълнят гърнета с вкусотии

Мисия Добрич

26-05-2013, 14:34

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Осигурена е безплатна чорба

„Идеята е да направим един интересен фестивал, и да се развие тази дестинация. Да покажем, че и най-запустялото село, може да живне и да предизвика интерес, стига да се направи нещо по подходящия начин“, заяви Николай Панайотов, организатор на събитието и управител на фирма Добруджанска зимница.
През миналата година имаше над 500 души и интересът расте с всяка година.
Програмата на фестивала тази година включва изложба - дегустация на домашно приготвени ястия, характерни за района на Добруджа, представени от различните етноси, конкурс за автентични ястия и етновизия и фолклорна програма с участие на състави и индивидуални изпълнители.
Новото тази година е Фермерският пазар. Идеята е частни стопани да представят лично производство – зеленчуци, плодове, животински продукти като мляко, сирене и др.
По думите му все повече млади хора искат да се занимават с производство на чисти храни и това е начин да срещнем „селото и града".
За всички гости на фестивала ще бъде осигурена безплатна Чорба за народа – това е специалитет, който се подготвя в Телериг по случай Петровден.