ВМРО няма среща с БСП за съставяне на кабинет

Политика

26-05-2013, 15:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

БСП ще води преговори с "Атака" и ВМРО

От движението научили за консултациите с левицата от медиите

Във ВМРО научили от медиите, че утре ще се срещат с представители на БСП за консултации за състава на новото правителство. Това съобщиха в специално изявление до журналистите от ВМРО.

"Длъжни сме да заявим, че "ВМРО - Българско национално движение" няма срещи с БСП по повод съставяне на кабинет. За да има такива срещи, те трябва първо да се организират и насрочат", пише в съобщението.

По-рано днес от пресцентъра на БСП разпространиха информация, в която се казва, че "утре, 27.05.2013 г., по покана на номинирания за министър-председател от "Коалиция за България" Пламен Орешарски на работни срещи в Народното събрание са поканени експерти от "Атака", "България на гражданите", ВМРО и "Глас народен". Заедно с експерти от КБ те ще обсъдят аспекти от програмните приоритети за управленския мандат 2013 – 2017 г".

Подкрепата на партията за следващ управленски формат преминава през ясното изпълнение на няколко приоритетам изброени в писмото. Това са:

Запазване на плосък данък за доходите на физическите лица при въвеждане на необлагаем минимум. Този тип данъчно облагане доказа, че работи, но в същото време се създаде съмнение в неговата справедливост в кризисните условия. Затова ВМРО настоява за преговори за необлагаем минимум.

Създаване на министерство, което да се занимава с въпросите на демографията, младите хора и българите в чужбина. Нужно е единно звено, което да обединява политиките в тези области. ВМРО предлага за изпълнение своята демографска програма "България 2050”.

Пълна ревизия на управлението и сделките с публична собственост от началото на демократичните промени досега – включително сделките в енергетиката от времето на правителството на Костов, заменките по време на Тройната коалиция, прахосническата политика на кабинета "Борисов”. Изваждане на светло на концесионни и приватизационни сделки.

Административна реформа – ускорено утвърждаване на ролята на 6-те планови района + София, децентрализация, сливане на ведомства до 10 министерства. Намаляване на броя на агенциите.

Приоритетни усилия за по-ефективна работа на митниците, пресичане на контрабандата, повишаване на събираемостта.

Разваляне на договорите с електроразпределителните дружества и концесията на "Софийска вода” – няма как да се пристъпи към национализация или обратно изкупуване. Единственият начин е разваляне на въпросните договори на основание на поредицата нарушения и неизпълнения.

Ясно заявяване на позиция против членството на Турция в Европейския съюз. България няма икономически интерес от влизането на Турция в ЕС.

Отказ от безусловна подкрепа за членството на Македония и на Сърбия в ЕС. Като критерий за тяхното членство България трябва да заложи правата на хората с българско самосъзнание. ВМРО разработи система от критерии, които е готова да предложи на всяко ново правителство.

Видими усилия за край на етнизирането и капсулирането на региони в страната, както и решителна политика за отстраняване на ислямския фундаментализъм от България.

Конкретни стъпки за реално вписване на циганските общности в обществото ни. Ясна и отговорна политика за край на циганизацията. Вече четвърт век държавата у нас на практика стимулира циганската раждаемост. А тази неконтролируема раждаемост генерира неграмотност, тотална битова престъпност и междуетническо напрежение. Трябва да спре чувството за безнаказаност на дадена група хора – за справка – пресният случай с нападнатия екип на "Бърза помощ“.

 Ние сме убедени, че това трябва да спре – в името на етническия мир и социалната стабилност. ВМРО разработи детайлни мерки, които ще предложи за обсъждане.