Не искам секс!

Пловдив Лайф

26-05-2013, 18:13

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Научете се да казвате НЕ

Жените го правят. И мъжете го правят. Говорим си за липсата на желание и отказа да правим секс.

Последните научни изследвания доказват, че жените обичат секса повече от мъжете. Показателен е фактът, че преди време френският съд наложи глоба от 14 000 долара на мъж, който не искал да прави секс със съпругата си.

Въпреки че и жените, и мъжете имат моменти, в които не искат да правят секс, се оказва, че жените сме по-изобретателни, когато трябва да посочваме причини за това, че не желаем интимност. Понякога за това има логични причини, друг път – причина просто няма. Вместо да се чудим какво да измислим, е по-добре да помислим как да променим това, пише ladyzone.bg.

Кръгът на смъртта

Нежеланието за секс, прикриването на истинските причини за това и лъжите, които измисляме, водят до затваряне в кръг, който специалистите наричат Кръга на смъртта. Дали сте попаднали в него, може да прецените по наличието на следните симптоми:

Жените по-често от мъжете правят секс, без да го искат истински. Причината – страхуваме се да не бъдем изоставени, заради отказа, или се чувстваме задължени като интимни партньори да изпълним задълженията си. Това кара много жени да лежат безмълвно или дори да симулират удоволствие, отколкото да предизвикват конфликт, да дават обяснение и да се чувстват виновни пред погледа на половинката си.

Нежеланието за секс може да доведе до парадоксални ситуации – връщайки се от работа, обмисляме как ще му откажем довечера, дали да не заспим рано…

Друг път вместо да е добър, сексът е тъжен – липсва връзка между двамата, но за сметка на това се усеща огромно празно пространство между тях.

Време е просто да се научите да казвате „НЕ”

Отговорете си сами на въпроса защо не искате да правите секс. Наистина ли сте много изморени? Ядосани ли сте на партньора си? Писнало ви е от рутинния секс? Искате нещо различно?

Бъдете честни със себе си, само така може да останете честни и към половинката си. Не лъжете партньора си. Споделете му само истинската причина за нежеланието. Така няма да се оплетете в лъжи.

Предложете вариант, който според вас може да стимулира отношенията ви. Направете всичко възможно да останете заедно в играта.

По каква причина вие отказвате секс на съпруга/гаджето си?

Не съм в настроение.

Утре трябва да ставам рано.

В цикъл съм.

Искам нещо различно/някой друг.

Не тази вечер!

Боли ме глава.

Не мога да търпя тази скука повече.