Горя автобус, няма жертви (+)

Мисия Пловдив

27-05-2013, 09:46

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Рейсът се запалил към 8:30 ч. на бул. "Шести септември"

Автобус по линия номер 66 се запали тази сутрин на булевард "Шести септември", научи Plovdivutre.bg. Возилото избухнало в пламъци в отсечката източно от моста на Адата, близо до магазин Бриколаж, съобщи инсп. Георги Кунев.

Сигналът за инцидента е бил подаден към 8:35 часа. На място са били изпратени две пожарни коли, които потушили пламъците. По първоначална информация няма тежко пострадали. За щастие в рейса не е имало много пътници. Шофьорът на автобуса и кондукторката са извели навреме хората.

Най-вероятно автобусът е попаднал на дупка, скобата на една от горивните дюзи се е счупила, а запалването е станало от изтичане на горивото върху горещия ауспух на автобуса, посочват от фирмата-превозвач, съобщава Радио Пловдив.

По думите на шофьора Тошо Костов, с повече от 20 години стаж зад волана, огънят е пламнал в задната част и е обхванал целия корпус за секунди.

Час след инцидента автобусът бе изтеглен в гараж, където контролните органи от ДАИ и собственикът на фирмата - превозвач установиха причините за запалването. Според д-р Валери Лозанов от фирма Грация силното друсане е в основата на тежкия инцидент. По думите му автобусът е преминал годишен технически преглед.