Бойко към европосланици: Сори за "дебелобузи чичковци"

Лидерът на ГЕРБ Борисов събра на консултация посланиците на ЕС, САЩ и Турция

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се извини на европейските посланици за това, че Волен Сидеров нарече европартньорите ни "дебелобузи чичковци" в деня на откриването на 42-ото Народно събрание и за българските депутати, седнали в пленарна зала, когато звучеше химна на Европейския съюз.

С тези извинения започна срещата в парламента между европейските посланици и посланиците на Турция и САЩ, и народни представители от ГЕРБ.

Целта е да говорим за работата, която имахме през последните четири години с вашите държави и с вас лично, и за участието на България в политическите процеси, заяви в нейното начало бившият външен министър Николай Младенов. Ще говорим и за приоритетите на ГЕРБ, вече като опозиционна партия, добави той.

Борисов също им изказа благодарност за общата четиригодишна работа, за изключителната европейска солидарност, която е имало към България през този период на най-тежка финансова криза.

"За първи път в историята на България политическа партия спечели за пореден път парламентарните избори и то с много, но недостатъчно, за да направи кабинет, повтори Борисов основната си следизборна теза. Нашите принципи да не влизаме в каквото и да е взаимодействие с националистическата формация "Атака", което съм декларирал през всичките години към ден днешен е валидно", подчерта Борисов.