По четири курса на ден ще правят "кометите" от Бургас

Туризъм

27-05-2013, 15:31

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

За 30 мин. туристите ще стигат до Созопол и Несебър по вода

По четири курса дневно ще извършват новите водни автобуси - "кометите". Услугата - бърз морски превоз, която не е предлагана в Бургас повече от 15 години ще започне да действа на 15 юни, в дните вторник, четвъртък и събота.

От началото на юли пък ще се пътува всеки ден без вторник и четвъртък, съобщиха от фирмата, която обслужва курсовете. 

Цената на билета от Бургас до Созопол за възрастен е 20лв., а за деца 14 лв. 

Предвижването до двете дестинации ще става в рамките на 30 минути или колкото е пътят до всяка една от тях с автомобил от Бургас. В Созопол те ще спират до Стария град, на рибарското пристанище. 

Припомняме, че две комети извършваха курсове през юни 2011 година от Златни пясъци до Созопол след 20-годишно прекъсване, но те бързо прекратиха дейност. 

Сега бързите корабчета ще тръгват от 7-мо корабно място на Пристанище Бургас, а билетите ще се продават на входа на порта и ще могат да бъдат използвани и като пропуск за влизане в пристанището.

Всяка комета ще разполага със 127 места за пътници. За големи туристически групи ще бъдат предвидени и съответни намаления в цената на билетите.
След обособяването на изграждащата се в момента Морска гара, кометите ще тръгват от там. Това обаче ще стане едва след края на активния летен сезон, в случай че прогнозите за бързо изграждане се осъществят в срок новата спирка на кометите ще бъде открита още в края на месец август.