Забраната за пушене пада?

Мисия Пловдив

27-05-2013, 19:19

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ако законът не бъде променен, собствениците на заведения излизат на протест

Собственици на заведения са готови на протести, ако Наредбата за тютюнопушене не бъде променена. Това заяви по време на срещата с депутати от Коалиция за България Димитър Лукарев от БАХРА - Пловдив.

Ако законът не бъде променен, собствениците на заведения ще излязат да протестират на улицата, категоричен бе той, предава Радио Пловдив.

Този закон работи срещу бизнеса. Той подпомогна развитието на рекета. Този закон работи силно за корупцията в България. Този закон доведе не само до спад на оборотите, но и до падане на оборотите в складовете, които обслужват заведенията. Направихме огромна инвестиция във вентилацията. Дори в Германия промениха закона. Ние ли сме по-католици от папата, попита Лукарев.

Над 60% от персонала на заведенията е съкратен тази зима, посочи още той.

Трябва да бъде разрешено тютюнопушенето в нощни заведения след 23.00 часа, заяви депутатът от Коалиция за България Мартин Захариев на срещата.

Трябва да възстановим стария режим от преди 1 юни 2012 г. Трябва да се засили контролът особено по спазване на забраната около училища, детски градини, спортните обекти, летните кина и театри, посочи той.

Това не е популистка мярка, а подкрепа за малкия и среден бизнес, подчерта Захариев.