Работилниците за чудеса сътвориха красиви подвързии

Мисия София

27-05-2013, 19:38

Снимка:

Фондация "СМАРТ"

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Фондация "СМАРТ", клон София, събра деца и родители в съботния ден, за да творят и се забавляват заедно

За трети път Работилниците за чудеса на Фондация СМАРТ – клон София събраха деца и родители в съботния ден, за да творят и се забавляват заедно. Зала 3 на Дома на културата "Красно село", където се провеждат любитерските заниманията по приложни изкуства, се изпълни с много емоции, настроение и творчески порив. В рамките на 2 часа се изработиха над  двайсетина прекрасни подвързии за книги, а много от участниците си взеха материали, за да довършат творбите си вкъщи. Обещаха, че ще ги донесат допълнително, за да бъдат включени и те в изложбата-базар на нещата, които вече са произведени и тепърва предстои да бъдат произведени в рамките на проекта "Работилници за чудеса". Събраните средства ще се използват за продължаване на инициативата и по-нататък.

"Страхотно беше – отново! Успях да доведа четири от дечицата, на които съм учителка в детската градина, и всички страхотно се забавлявахме", сподели Сълзица Димитрова. "Беше ми много трудно този път, но накрая се справих", с гордост заяви Снежина, която този път бе довела освен своя малък син и своята майка – три поколения работиха заедно, за да сътворят нещо красиво съвместно. И бяха истински щастливи на тръгване. "Трябваше да дойде моят съпруг, защото той е по-сръчен от мен, но пък сега ще му занеса вкъщи да довършим започнатото от мен и дъщеря ми днес тук,“ смеейки се каза друга участничка.

Емоциите в Дома на културата "Красно село" ще продължат и на 8 юни, когато в Работилницата за чудеса на Фондация СМАРТ ще се правят дървета – направо цяла гора, цветя и животни от материали за рециклиране като рула от тоалетна хартия, стари вестници и списания, бутилки от безалкохолни напитки, кофички от кисело мляко и други подобни. Тогава Работилницата ще бъде част от големия екопразник за деца и родители, посветен на 5 юни – Световния ден на околната среда, организиран от Изпълнителната агенция по околната среда.