Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

27-05-2013, 19:48

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 28 май

София
В 9.00 часа на „Дондуков“ 2 кандидатът за министър-председател Пламен Орешарски ще представи пред президента Росен Плевнелиев изпълнението на възложения му проучвателен мандат за сформиране на правителство. Президентът ще бъде запознат със състава и структурата на Министерския съвет, предлаган от Орешарски.

В Централния военен клуб в София президентът Росен Плевнелиев и европейският комисар по действията в областта на климата Кони Хедегор ще открият обществен дебат за икономическите и екологичните ползи от създаването на енергийно ефективно и нисковъглеродно общество в България. В дебата ще участва и министър Юлиян Попов.

От 10:00 часа в Гранитна зала на Министерския съвет вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова и ресорните й министри в служебното правителството ще отчетат дейността си. В пресконференция ще участват министрите на отбраната Тодор Тагарев, на правосъдието Драгомир Йорданов, на образованието, младежта и науката Николай Милошев, на културата Владимир Пенев, на здравеопазването проф. Николай Петров и на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев.

От 12.30 часа в сградата на МИЕТ на ул. „Славянска“ 8 ще се проведе пресконференция, на която министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев ще представи промени в Закона за енергетиката и резултати от анализите на енергийния сектор, направени от Световната банка и Европейската комисия.

От 10.00 часа в сградата на ДКЕВР на бул. „Дондуков” 8-10 ще се проведе открито заседание на Комисията за разглеждане на доклад относно заявление от „Ситигаз България” ЕАД за изменение и допълнение на лицензиите за извършване на дейности.

От 9.00 ч. във Военна академия „Г. С. Раковски“ постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев ще открие годишната конференция на работна група „Евроатлантически конфликтни изследвания”.

Партия „Ред, законност и справедливост” започва общонационална кампания с гражданска подписка, която ще протече под мотото „Без турски депутати в София”.
В 9:00 часа председателят на партията Яне Янев и председателят на Софийското градско ръководство на партията Георги Ганчев ще се подпишат на пункта за събиране на подписи на фонтана пред Президентството.

От 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Алексей Петров, Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов, Цеко Йорданов.

От 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Елизабет Елена Вон Месинг и Дмитрий Абрамкин.

От 11.00 часа състав на Софийски градски съд ще разгледа искането за екстрадиция на Стоян Кръстев, известен като Драгановеца.

От 10.00 часа в пресклуба на БТА Центърът за защита правата в здравеопазването ще даде пресконференция на тема „Лъчелечение или лъчеувреждане за болните с тумори на хипофизната жлеза”. Участници ще бъдат Ваня Добрев, председател на Асоциация „Хипофиза”, проф. Татяна Хаджиева – УМБАЛ "Царица Йоанна- ИСУЛ", д-р Стойчо Кацаров - председател на ЦЗПЗ и др.

От 11:00 часа в пресклуба на БТА ще бъде дадена пресконференцията по повод обявяването на програмата на “Световен театър в София” и на XXI Международен театрален фестивал „Варненско лято 2013”. Участници са Цветана Манева, Николай Йорданов, Ириней Константинов. Ще присъстват представители на Министерството на културата, Столичната община, Британския съвет и др. културни институции.

От 12.00 часа в пресклуба на БТА започва кръгла маса на тема "65 години след разделянето на Палестина мир няма". Тя се организира от посолството на Държавата Палестина в София, Българското дипломатическо дружество и Националната асоциация за международни отношения.

От 14.00 часа в пресклуба на БТА Фондация „Фридрих Еберт” и Институтът за икономическа политика ще представят доклад на тема „Устойчив растеж, базиран на експортно ориентирана икономическа стратегия. България в сравнение с държавите от Централна и Югоизточна Европа". В представянето ще участват унгарският проф. Андраш Инотай и проф. д-р Гарабед Минасян.

От 13.00 часа в София прес Националният център по наркомании и Националният фокусен център за наркотици и наркомании ще представят Европейския доклад за наркотиците относно състоянието на проблема в Европа за 2013 г.

Велико Търново.
От 17.30 часа в Ритуална зала на Общината ще се открие втора „Борса на проекти и идеи”, организирана от Фондация „Лале” в сътрудничество с граждански организации от града и региона с подкрепата на Община Велико Търново.

Пловдив.
От 9.00 часа, хотел „Новотел“ зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Виолета Лорер ще открие Българо-китайски форум за бизнес и инвестиции Discover and invest in Bulgaria. Във форума ще участва и заместник-министър Иво Маринов Организатори са МИЕТ, община Пловдив и Българският център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай.

Добрич.
От 16.00 ч. в Художествената галерия ще бъде представена книгата „Древните българи в лингвистичния, културния и исторически контекст на евразийското пространство“ от Албина Г. Хайруллина-Валиева.

Варна.
От 15.00 часа в зала „Пленарна” на общината ще се проведе обществено обсъждане в рамките на проект „Подкрепа за разработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие – гр. Варна”.

От 10.00 часа ще започне 24-тото заседание на Общинския съвет. В проекта за дневен ред има 64 докладни.

Видин.
От 14,00 часа в Конферентния център на Областна администрация ще се проведе бизнес семинар на тема „Практични стъпки и оперативни програми за работа с Китай“.

Благоевград.
От 10:00 часа пред бюст-паметника на Георги Измирлиев на едноименния площад ще се състои церемония по поднасяне на венци и цветя по повод 137-годишнината от кончината на революционера.