Тони Димитрова открива фестивала "Солей" в Созопол

Уникални изложби с малко познати на широката публика картини на български и европейски художници ще станат част от него

С концерт на Тони Димитрова ще бъде открит третия Международен франкофонски фестивал "Солей", който се провежда със съдействието на община Созопол. Фестивалът официално ще бъде открит на 3 юни,понеделник от 20 часа от кмета Панайот Рейзи и директора на фестивала Александрина Исайлова.

Официални гости на фестивала са посланикът на кралство Белгия у нас Аник ван Калстър и Анри Кулев, директор на Международния фестивал за анимационно кино. Те ще открият преди това изложбата "Поглед в деветото измерение", която включва шаржове и комикси на  известни политически дейци и важни политически събития.

В рамките на фестивала, който ще продължи до 9 юни ще бъдат представени уникални изложби с малко познати на широката публика картини на български и европейски художници на франкофонска тематика,както и джаз концерти с участието на известни български изпълнители.

Основен акцент в трето издание на франкофонския фестивал "Солей" ще бъде френското кино. Проектът на посолството на република Франция и Френския културен институт "Френско кино с чаша вино" дава възможност на киноманите да видят най- добрите френски ленти през последните години, както и на  жителите и гостите на Созопол да станат част от европейската култура.