"Пролетен базар на книгата" започва в НДК

Мисия София

28-05-2013, 08:54

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

От 28 май до 2 юни столичани и гости на столицата ще се срещнат с любимите си писатели

В майските дни на културата, Асоциация "Българска книга" традиционно организира и провежда "Пролетен базар на книгата". Днес министърът на културата Владимир Пенев официално ще обяви началото на пролетните срещи с книгите и литературата.

Началото на събитието е в 10.30 часа на сцената на културната програма в Националния дворец на културата. Над 80 изложители ще се представят в предстоящото издание на "Пролетния базар на книгата". Щандовете им ще бъдат разположени на ІІІ етаж на НДК, съобщи БГНЕС.

В дните от 28 май до 2 юни, от 10.00 до 20.00 часа, столичани и гости на столицата ще имат шанса да се срещнат с любимите си писатели, да поговорят с издателите за най-новите им заглавия, да станат част от събитията, включени в културната програма.

На щандовете на издателствата предстоят срещи с автограф с едни от най-четените съвременни български писатели: Александър Секулов, Ася Кулева, Боян Бенев, Васил Георгиев, Георги Господинов, Георги Ангелов, Деян Енев, Иво Сиромахов, Калин Терзийски, Людмила Филипова, Людмил Тодоров, Марко Ганчев, Михаил Вешим, Петър Делчев, Светлана Дичева, Станислава Станоева и много други.

По случай 1 юни – Международният ден на детето, на 31 май на сцената на културната програма – Мраморно фоайе, за децата ще има голямо куклено шоу.

"Пролетен базар на книгата" се провежда в рамките на възстановения "Салон на изкуствата" и е част от Културния календар на Столичната община.