Иван Данов замести Калин Тихолов

Политика

28-05-2013, 09:40

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Данов е новият кандидат за министър на инвестиционното проектиране

След като Калин Тихолов оттегли кандидатурата си за министър на инвестиционното проектиране, на негово място кандидатът за премиер Пламен Орешарски предложи Иван Данов. Орешарски описа Данов като човек "с академична кариера, с доста сериозна академична биография и практически опит."

Той вече присъства в списъка, който ще предложа на президента Плевнелиев, каза Орешарски и допълни, че задачата ще му бъде същата като на Тихолов.

Калин Тихолов оттегли кандидатурата си, за да не затруднява диалога с гражданското общество, заяви кандидатът за министър-председател преди да влезе в Президентството. Днес Орешарски представи на държавния глава Росен Плевнелиев състава на Министерския съвет.

Пламен Орешарски отказа да коментира предвидените за тази вечер протести на Орлов мост, след като стана ясно, че архитект Калин Тихолов е обвързан с несебърските дюни.

Нямам достъп до архивите на службите, говорил съм лично с всеки от тях, така че разчитам на тяхната дума, каза Орешарски в отговор на въпрос дали е проверил всичките си предложения за министри за сътрудничество с ДС.