"Алексия" донесоха девет отличия от Световен шампионат в Хърватия

Мисия Добрич

28-05-2013, 11:31

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Балетистите се готвят за домакинство на Национален танцов шампионат

Кметът на Добрич Детелина Николова поздрави  шампионите от зонална танцова организация "Алексия", които се завърнаха тези дни от Световното първенство "Звездите на танца" в гр.Пореч,  Хърватия.  Там те спечелиха шест златни, една сребърна и две бронзови купи.
Кметът благодари на младите танцьори за впечатляващото представяне.
Създателят и старши треньорът на ЗТО "Алексия" Севдалина Мавродиева съобщи, че над 10 хиляди танцьори от цял свят са участвали в шампионата, като над 400 изпълнители от 30 страни са били утвърдени да се представят на световния
шампионат в Хърватия.
ЗТО "Алексия" е участвала с 11 танца и всички те са се класирали за финалите в конкуренция със спортни и балетни училища. Равносметката е, че девет от танците на "Алексия" са класирани в челната тройка в отделните категории, а два са на 5-о и 6-о място.
По повод предстоящия 20-и юбилей на ЗТО "Алексия", който ще бъде отбелязан през следващата година, Севдалина Мавродиева сподели, че е получила покана от курорта Албена за организиране на етап на национален шампионат, който след това да прерасне в международен. Амбицията ни е Добрич и "Алексия" да сме домакини на най-големия шампионат за страната, допълни Мавродиева.
15-годишната Нанси Георгиева и 11-годишният Момчил Димитров са номинирани за най-добри танцьори на шампионата. Номинация за най-добра хореография е получил "Танц на Земята". "Алексия" има приз и за най-добри костюми - на танца "Кобра".
В близките дни танцьорите от „Алексия” ще гостуват в „Шоуто на Слави”, където ще разкажат за постигнатите успехи на Световното първенство.