С 28 гласа Луков стана председател на ОбС

Мисия Бургас

28-05-2013, 13:27

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

26-то заседание на местния парламент за първи път стартира с добър тон

 С мир и разбирателство стартира 26-то редовно заседание на Общинския съвет в Бургас, след като след тайно гласуване с 28 гласа "за" Константин Луков беше избран за председател. Той застана на мястото на досегашната шефка на местния парламент - Снежина Маджарова, която вече е народен представител в 42-то Народно събрание.

Трима бяха кандидатите за поста на Маджарова. Кандидатът на БСП беше адвокат Евгени Мосинов, който е водач на групата съветници от левицата, а от НФСБ предложението беше за Ангел Божидаров. Двамата по време на тайното гласуване днес с бюлетини получиха съответно 10 и 7 гласа в своя подкрепа. Те обаче бяха единодушни, че важната част е добрата работа на общинския съвет. За първи път опозиция и мнозинство си стиснаха ръцете за съвместна работа в полза на гражданите, пренебрегвайки партийната си определеност.

Съветниците от НФСБ изразиха надежда, че с новия председател щще се работи лесно и прозрачно. Същата увереност споделиха и червените в местния парламент и пожелаха успех на своя колега. 

"Ще се постарая да бъда пръв сред равните и да прилагам правилника коректно, а съвместната ни работа да продължи на друга основа от тук нататък", обеща бившият заместник и настоящ председател на ОбС - Константин Луков. Той благодари на всички, гласували за него, както и на тези, които са подкрепили другите двама кандидати за поста.