Спешното в Стара Загора с декларация

Новините

28-05-2013, 13:43

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Обмисляли и протестни действия

Лекарите от Спешния център в Стара Загора по всяка вероятност ще излязат с декларация, с която ще подкрепят колегите си от София, станали жертва на насилие.

В събота екип на Спешна помощ в столицата бе нападнат след като се отзова на повикване от група младежи в нетрезво състояние. Пострадаха шофьорът на линейката, лекарят и медицинската сестра.

"Агресията е в цялото общество и в ниската интелектуална култура там където ходим. Ние обслужваме неграмотни, пациенти с нисък бит и култура. Не може да им се втълпи...", коментира шефът на Спешния център в Стара Загора д-р Чавдар Попов.

"Обсъждахме протестните си действия. Най-вероятно в сряда ще излезем с декларация като действията ни ще бъдат съгласувани с Националната асоциация на работещите в спешната помощ в лицето на д-р Каталиева", допълни д-р Попов.

"Дамата, на която е предложено да ръководи здравното министерство предлага на едно от първите заседания на Министерски съвет да внесе поправки, според които нападението над лекари да се тълкува като криминално деяние. Ако има нормативна уредба, нещата ще стоят различно", заяви шефът на Спешния център в Стара Загора.