Ще има вътрешноградска магистрала в "Меден рудник"

Мисия Бургас

28-05-2013, 13:38

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Съветници гласуваха купуване на имот от 613 кв. м. в най-големия комплекс на Бургас

В най-големия бургаски комплекс "Меден рудник" ще бъде изградена вътрешно градска магистрала, която е част от мащабния проект за интегриран градски транспорт. Предложението беше на кмета на Бургас - Димитър Николов.

Днес той предложи в докладна закупуване на терен от 613 кв. м. в източната част на квартала за нуждите на съоръжението. Отново по негова молба докладната беше изместена от финалните точки в дневния ред в началото на 26-тата сесия на местния парламент. Мотивите му бяха, че времето за решение и осъществяване на тези намерения изтича и отлагане дори с ден може да спъне реализицаията на тази част от проекта и да осиуети градежа на пътната артерия. 

Съветниците гласуваха предложението на кмета Николов за купуване на имота за източна районна артерия. След одобрението на общинския съвет днес, там ще започнат дейности по изграждането на магистрала. Точката на раздора обаче се оказа следващата - свързана със закупуването на още 22 нови тролея. По нея народните избраници ще дебатират след края на обедната почивка.