1-ви юни ще бъде два дни

Мисия Пловдив

28-05-2013, 14:19

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Раздават огромна торта с котарака Гарфийлд пред общината

Община Пловдив, фондации и спонсори обединяват усилията си, за да направят щастливи пловдивските малчугани по повод любимия им празник. Вълшебен двудневен 1-ви юни предстои за богатството на Пловдив – нашите деца. Два дни изпълнени с музика, танци, лакомства, подаръци и безброй детски усмивки ще озарят града на тепетата.

Празникът ще стартира на 31 май (петък) с “Талантлиада”. В 10:30 ч. на площад “Стефан Стамболов” на сцената в Пловдив ще се качат едни от най-талантливите деца в България. Два часа, изпълнени с много награди и изненади, очакват пловдивските малчугани.

От 18 часа в съшия ден започва “Вълшебно лято” –  празник с музика, танци и магически изпълнения. За магията на празника ще се грижи фокусникът Мистър Кристел, а децата от публиката ще имат шанс да участват в триковете като негови асистенти. Талантливите танцьори от студио “DANCE TO THE MAX” ще разтърсят сцената с невероятните си изпълнения. Малките танцуващи балерини от Школа за щастие, танци и красота “Пантера” също ще демонстрират своите умения. Подаръци ще има за всички от сърце.

Паралелно с програмата е поета инициатива за събиране на средства за деца и младежи с увреждания. С помощта на Български Младежки Червен Кръст на символична цена ще се продават талони за участие в томбола за награди. Събраните пари ще помогнат за закупуване на две специализирани детски инвалидни колички и 10-12 чифта детски ортопедични обувки.

Празникът продължава на 1-ви юни. Четвърти общоградски детски фестивал “Аплодисменти”, под патронажа на зам.-кмета Георги Тютюков, по идея на Лили Бързева и Никола Шопов, отново ще предостави сцена за изява на децата на Пловдив от 10, 30 до 12, 30 часа на плошада пред община Пловдив. В празника ще се включат възпитаниците на детските градини в града. Изявите им ще бъдат съпътствани от безплатни творчески работилници, където децата ще могат да придобият редица умения и да открият скрити дарби. В различните ателиета малчуганите ще могат да направят първи стъпки в обучението по английски език, рисуване, бойни изкуства и лична самоотбрана. Безплатните ателиета ще останат на разположение на децата до 17 часа.

 Един от най-дългоочакваните моменти на празника е раздаването на най-голямата торта в града. Организаторите издадоха, че тортата ще е в образа на любимия им анимационен герой - Гарфийлд. Разрязването на огромното сладко изкушение ще извърши лично Тютюков точно в 12 часа. Игри и награди, за деца и родители, както и чисто нов електромобил от томболата на “Зайо Байо” ви очакват в събота.

От 10 до 14 часа до сцената на площада в две шатри на фондация “За Нашите Деца” ще има различни изненади, подаръци и забавления. Там децата ще могат да се преобразят в анимационен герой, страшени пират, принцеса или друг забавен образ и да си направят щура снимка за спомен. Най-интересната изненада е точно в 12.30 ч. Тогава на сцената ще се качат Мечо, Кума Лиса и Вълчо, които ще изиграят една чудесна история – Любопитният Мечо. След нея предстоят забавни игри и танци.

Празникът ще приключи със забавления и представления “Талантино” от 16 до 18 часа.