Търси се носителят на наградата на Карлово

Животът

28-05-2013, 15:02

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Отличието ще се присъди на 18 юли за честването на 176 г. от рождението на Левски

Община Карлово събира идеи за традиционната награда на града. Отличието се присъжда във връзка с честването на 176 години от рождението на Васил Левски и празника на Карлово на 18 юли, съобщиха от пресцентъра. 

Аргументираните предложения трябва да бъдат запечатани в плик с надпис “Предложение за наградата на Карлово“, адресирани до Кмета на Община Карлово и заведени в деловодството на общината по реда на пристигане.

Наградата на Карлово се присъжда на дейци от общината, страната и чужбина, свързали творчеството и дейността си с града. Те може да са създали високохудожествени литературни произведения, творби на изобразителното изкуство, участвали в национални и международни конкурси, форуми и спортни състезания, уточняват от общината. Предложените може да са осъществили значими проекти, концерти и постановки на високо ниво, постигнали журналистическо майсторство, значими научни изследвания, внедрени в практиката.

Наградата се присъжда ежегодно в навечерието на Празника на града – 18 юли, на основание на експертно решение на комисия, назначена със заповед на кмета на община Карлово.

Наградата е малка пластика изработена от карловския художник Димитър Бакърджиев и е придружена с парични средства. Връчва се от кмета на общината.

 Предложенията си може да пращате до 18 юни на адрес: гр. Карлово, ул.“Петко Събев“ №1, Информационен център, гише 1, тел. 0335/99387.