Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

28-05-2013, 19:50

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 29 май

София.
В 9.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание, което ще гласува проекто-кабинета на Пламен Орешарски.

От 9.00 до 13.00 часа в зала „Антарктида” на МВнР ще се проведе кръгла маса на тема: „Балканите и Европейския съюз. Предизвикателствата днес”.

От 8.50 часа в Интер Експо Център – София (бул. „Цариградско шосе“ № 147) ще бъде открита Петата международна конференция „Булаква” „Инвестиционни приоритети в българския воден сектор” и международните изложби „Булконтрола” и „Вода София” (29-31 май).
От 10.00 часа в зала 3 на изложбения център ще се проведе разговор с чешкия посланик Павел Вацек.

От 09:00 часа в Заседателна зала №2 на Софийския университет ще започне конференция на тема: „Културни бариери пред гражданското участие” (Cultural barriers to citizenship participation).

От 10.00 часа в „Конферентна зала” на Съдебната палата, етаж 1, ще започне Конференция на тема „Върховенство на закона и организирана престъпност”, организирана от Фондация РискМонитор.

В 10.00 часа, в сградата ДП Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще бъдат отворени ценовите оферти за супервизия на Централна гара София. Ще бъдат отворени и подадените оферти за участие в обществена поръчка с предмет „Рехабилитация на гаров комплекс жп гара Бургас, пътническа”.

От 10.00 часа в пресклуба на БТА 144 СОУ „Народни будители” в партньорство с Факултета по педагогика при СУ „Св. Кл. Охридски” и училище от гр. Арифана, Португалия ще дадат пресконференция на тема: Представяне на проекта “Приложение на ИКТ в образованието - от университета към училището на базата на българския и португалския опит ”.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА Пациентски организации „Заедно с теб” съвместно с Военномедицинска академия организират кръгла маса на тема: Лятото - да предпазим децата и тийнейджърите от опасностите, които крие то”. С участието на педиатри от доболничната помощ, лекари от „Пирогов“, ВМА и други болници, представители на „Пътна полиция”.

От 11.00 часа в хотел „Шипка” ще се проведе кръгла маса на тема: „Множествена склероза - лечение и трудова заетост във време на икономическа криза”.

В 11.00 часа в София прес Балкански институт по труда и социалната политика и Фондация „Човещина” ще дадат пресконференция на тема: Екология и хуманизъм”. Човекът като обект и субект на екологическата проблемност. Екосоциализмът срещу „зеления капитализъм”. Екологичното образование в България като стратегия, държавна политика и практика. Екология на мисленето.

От 12.00 часа в пресклуба на БТА Коалиция за живот без тютюнев дим ще даде пресконференция по повод на Световния ден без тютюнопушене - 31 май, както и за подновения дебат около тютюнопушенето.

От 12:15 часа в Българска търговско-промишлена палата (ул. Искър 9) ще се състои церемония по награждаване в конкурс за ученици от Националната финансово-стопанска гимназия и Националната търговско-банкова гимназия.

От 12.30 часа в посолството на Кралство Норвегия ще бъде подписано споразумение за сътрудничество между Иновация Норвегия и СИБАНК в рамките на програмата „Иновации в зелената индустрия“.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА Българска филмова академия 2013 ще даде пресконференция за предстоящата церемония по връчване на филмовите награди за ярки постижения във филмовото изкуство за 2012 г.

В 13.30 часа в София прес ще бъдат представени изводи от приключилия трети конгрес по българистика с участието на учени от България, Австрия, Белгия, Беларус, Великобритания, Германия и др.

От 14.00 ч. в ритуалното зала на Боянския гробищен парк ще се състои поклонение пред тленните останки на акад. Цено Хинковски.

От 15.30 ч. в зала „Вихрен“ на Интер Експо Център (София), посолството на Нидерландия организира семинар, посветен на европейските фондове за регионално развитие 2014-2020 г.

От 17.00 часа в Западното фоайе на Националната библиотека ще бъде открита изложба „Музика и слово” за 200 години от рождението на Рихард Вагнер. Изложбата е под патронажа на Н.Пр. Матиас Хьопфнер, посланик на Федерална Република Германия.

От 18.00 часа в галерия „Абсент” на ул. „Цар Самуил”37 ще бъде открита изложбата „Нежност и сила”-акварели (малък формат) на художника Димитър Делийски.

От 18.00 часа в експозиционна зала „Високото пространство” на ул. „Ангел Кънчев” 37 в столицата (музей „Н. Й. Вапцаров”) продължителките на Клуба на българските писателки от Дамския литературен салон „Евгения Марс” представят литературен алманах, в който са включени творби на 15 съвременни писателки и поетеси.

От 18:30 часа в аудитория 130 на Факултета по химия и фармация (София, бул. "Джеймс Баучър" No1.) ще бъдат представени най-забавните и привлекателни страни на химията.

В Интер Експо Център – София ще се проведе 7-ата поредна специализирана B2B изложба ВОДА СОФИЯ. Форумът ще покаже ново поколение програма и апаратура, анализиращи и обследващи точното състояние на потребление на енергия на помпена станция.

От 19.30 часа в зала „Триадица” на гранд-хотел „София” за втора поредна година Фондация „Радостина Константинова” връчва Голямата награда за разследваща журналистика за 2013 г.

Пловдив.
От 11:00 ч. в 13-а семинарна зала на ректората на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” се организира кръгла маса за севернокорейската ракетна програма.

Велико Търново.
От 11.00 часа в сградата на „Дневен център за деца с увреждания” на ул. „Г. Измирлиев” № 2 (в сградата на СОУ „Г.С.Раковски”) ще бъде открит кът за сензорна терапия.

От 11.00 ч. в зала 302 на община Велико Търново ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представена програмата за Деня на детето - 1 юни.

Стара Загора.
От 9.00 часа в зала „П.Р. Славейков“ ще се проведе извънредна сесия на Общински съвет-Стара Загора.

От 10.00 часа в Зала 2 на Община Стара Загора ще се проведе пресконференция по проект „Енергийно обновяване на българските домове”.

От 11.00 до 13.30 часа в парк „Александър Стамболийски” ще се проведе кампания „Безопасна ваканция“, посветена на предстоящата лятна ваканция и Деня на детето – 1 юни.

Кюстендил.
Кюстендилският окръжен съд ще гледа дело за отнемане на имущество на стойност 4 250 189 от братя Галеви.

Благоевград.
От 19.30 часа в зала „Яворов” танцов клуб „Блясък“ ще изнесе първи самостоятелен концерт.

Разлог.
От 18.00 часа пред кметството в разложкото село Баня ще се проведе протест срещу изграждането на сметище в местността „Кривосер“. Протестът се организира от ПП „Национален фронт за Спасение на България“ и Гражданско сдружение „Баненска буна - 2011“.