Избрани Новини
Храната, ама наполовина
Бет Галтън притежава всички необходими качества, за да практикува въпросното занимание с финес
Казват, че да снимаш храна не е чак толкова трудно занимание, ама ще ме прощават. Ако питате мен, професионалното фотографиране на манджа си е цяло изкуство. Трябват ти талант, вдъхновение и наистина добри идеи, за да щракнеш специалитетите така, че да предизвикат не само апетита, ами и въображението, пише fitwell.bg.
Изглежда обаче, че креативната Бет Галтън притежава всички необходими качества, за да практикува въпросното занимание с финес. Не е случайно, че мадамата подготвя портфолиото на повечето известни вериги за хранене и ресторанти в САЩ. Предполагаемо, фотографиите ѝ често попадат в престижните готварски издания и книги с рецепти.
А концептуалният ѝ проект "Cut Food" безспорно ни е любим. За да го реализира, Бет работи съвместно с кулинарната стилистка Шарлот Омнес.
Защо двете снимат срязана наполовина храна? Ами, защото се оказва, че продуктите изглеждат изключително интересно, "обезобразени" така. Впечатляват с текстура и цветове, няма майтап.
Мацките получават вдъхновение да действат по този начин, когато техен клиент ги моли да разполовят едно бурито преди да го снимат.
В началото идеята им се струва малко странна, но, доволни от резултата, решават да я изпробват отново, и отново, и отново...
Топ Новини