Царска депутатка пробва да изгони Бербатов от България

Спорт

29-05-2013, 10:27

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Качакова нападна Митко за 5 мършави коня в столицата

Димитър Бербатов си тръгна ядосан от последната сесия на общинските съветници от спортната комисия към СОС. Повод за гнева му стана бившата царсдка депутатка и провалила се замистник-министърка Любка Качакова (НДСВ), която отправи редица въпроси, засягащи желанието на Митко да изгради футболна академия в Борисовата градина.

Нападателят на Фулъм дойде лично на "Московска" №33, заедно с мениджъра си Емил Данчев, за да представи проекта за своя детска футболна академия. Става въпрос за старата конна база, намираща се в непосредствена близост до стадион “Българска армия” в Борисовата градина.

"Защо в Борисовата градина? Къде ще яздят децата? Защо точно Димитър Бербатов да вземе конната база, след като има пари да си построи сам академия?", бяха част от питанията на Качакова.

 

Теренът е с площ 7000 кв. м. Най-късно до средата на юни общинарите трябва да решат дали и под каква форма ще предоставят базата на бившия национал. Въпросният имот е в активите на общинската фирма “Егида”. В момента там има 4-5 стари коня, а обектът трупа загуби от по 50 000 лева на година.

"Имаме една единствена цел- да направим нещо хубаво, от което да спечелят децата ни. Длъжен съм им покажа как се стига до тама, докъдето са стигнали преди мен Христо Стоичков и Любослав Пенев", подчерта Бербатов.

 

"Обаждат ми се родители и ме питат къде ще тренират езда децата им. Други питат как така един спортист решава да прави академия и общината веднага му дава терен. Трябва да се предложат и други места и да се обяви конкурс", каза от своя страна недоволната Качакова.

"Не искаме дрязги и разправии. Ако не стане - няма пробмем. Качваме се на самолета и отиваме на друго място. Искам само да помогна на децата", отвърна разочарованият Бербо.
Идеята на Митко да създаде школа за млади таланти не е от вчера. Преди година той плануваше да вземе терен до НСА, но в крайна сметка се отказа. Двамата с Данчев оглеждали терени до летището, мотопистата, НСА, "Зона Б5" и стадион "Юнак", но се оказали неподходящи, пише още в. "24 часа". Сега Бербо се е ориентирал към място, което е в центъра на града и ще бъде много по-удобно за предвижването на децата и техните родители.