Цветанов посочи кадровиците на новия кабинет, Моника е изненадата

Политика

29-05-2013, 11:19

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"Много е важно да имаме министър на спорта професор по синтаксис", заяви зам.-председателят на ГЕРБ

Зад този кабинет не стоят дори политическите партии. Това, което има за определени министри, е ясно кои са кадровиците – Сергей Станишев с Моника Йосифова, Волен Сидеров, Лютви Местан, защото е много важно за министър на спорта да имаме професор по синтаксис”, заяви Цветанов.

Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов при дебатите за избор на правителство с министър-председател Пламен Орешарски.

Волен Сидеров ясно и категорично заяви подкрепата си за тройната коалиция, като се прикри зад дневния ред на парламента за неща, които ще се гледат в четвъртък, а не днес. Видя се всичко, което сте договорили, каза Цветанов. Това се видя с предложенията за промени в Закона за ДАНС. Назначаването на председател на ДАНС ще става от Народното събрание.

Аз съм убеден, че както казвате, че ГЕРБ е в изолация, ще дойде време, когато ще кажете, че и президентът е в изолация, заяви Цветанов.

За изказването на Станишев, че познава Орешарски от 2005 година, зам.-председателят на ГЕРБ каза, че тогава още не е бил в политиката, но се е интересувал какво се случва в държавата.
Аз чух за Орешарски през 2003 г. През 2005 г. беше направена тройната коалиция. 2008 г. Орешарски не говореше за криза. Ние не успяхме да се възползваме от европейската солидарност и правителството беше договорило едва 18% по оперативните програми. Правителството на ГЕРБ договори 103% по оперативните програми”, каза Цветанов.

Той беше категоричен, че ГЕБР ще бъде конструктивна опозиция.

Нека казваме истината, а не популизма, заяви зам.-председателят на партията. Като министър на вътрешните работи съм се старал да работя само в интерес на държавата и това е видно от чуждестранните ни партньорски служби, заяви Цветанов.