Разпитват главния мюфтия в делото за имамите

Крими

29-05-2013, 12:49

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Следващото заседание е на 4 юли

Окръжният съд в Пазарджик отложи делото за радикален ислям за 4 юли.

Съдът отхвърли искането на прокуратурата да бъде дадена допълнителна задача на вещото лице Александър Шунин, за да установи къде в документите е споменато името на Муафак Аласад и прякора му Абу Ахмад, предава Радио Пловдив.

Съдът не уважи и искането на защитниците да бъде установено с какъв транспорт пътува вещото лице Шунин. Според защитата, той е докаран от представители на службите и е оставен на служебния паркинг на съда без да има право на това. Адвокат Василев не уточни за кои служби става въпрос. Вещото лице отговори, че е докаран от свой приятел и не претендира за транспортни разходи.

Защитата поиска името му и номера на автомобила, с който е докаран, но съдът отхвърли това искане. На следващото съдебно заседание съдът призова като свидетел главния мюфтия Мустафа Хаджи и неговия заместник Ведат Ахмед.

По време на следващото заседание ще бъде изслушана и теологичната експертиза върху 9 текста, преведени от турски език. Тя ще бъде направена от д-р Сафер Хасанов от Висшия ислямски институт в София.