Обучават работници по европроект за над 100 хил. лв.

Животът

29-05-2013, 14:57

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Как се водят преговори или допълнителни знания по чужди езици ще са сред новите умения на служителите

Бургаска фирма обучава служителите си по европроект за 116 хил. лв.

Квалификацията на работниците от "Инфраструктура технолоджи сервисиз и инженеринг България" ЕООД е за срок от 12 месеца, като финансирането е разпределено на 30% собствено участие и 70% безвъзмездна финансова помощ.

Като партнираща организация фирмата-бенефициент е избрала доказаната в областта на  информационните услуги "Лукойл технолоджи сервисиз България" ЕООД.

Двете компании обявиха старта на проекта и общите си цели в посока повишаване производителността на труда и създаването на условия за устойчива заетост.

Така в целевите групи на лицата, които ще бъдат обучавани, влизат 81 от служителите на бенефициента и 20 от служителите на партньора. Всички те ще преминат през обучения за придобиване на ключови компетенции и професионална квалификация, които трябва да бъдат финализирани до края на март следващата година.

Обученията за ключови компетенции стартират през юли за 78 от участниците в проекта. Допълнителни знания в направлението "Водене на преговори" ще получат 13 от лицата. 10 ще повишат знанията си по руски език, а 15- по английски. Дигиталната компетентност на 16 от служителите ще бъде надградена с обучение по специализиран софтуер. Умения за оценка на риска ще придобият 13 от служителите на двете фирми, а 11 ще бъдат обучени за лидери.

Професионалната квалификация на 34 от служителите ще бъде повишена с професиите "Монтьор на прецизна техника" и "Икономист"-  22 ще получат специалност "Измервателна и организационна техника", а 12- "Икономика и мениджмънт", съгласно ЗПОО.