Димитър Греков: Ще работя с всички за благото на земеделието

Животът

29-05-2013, 17:04

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ректорът на Аграрния университет официално пое поста на министър на земеделието и храните

Ще работя с всички, които искат да работят за благото на страната ни и за сектор земеделие. Това заяви проф. Димитър Греков при поемането на поста на министър на земеделието и храните от проф. Иван Станков на официална церемония в МЗХ.

 Смятам, че трябва да има приемственост, затова ще продължа всички досегашни положителни практики. Трябва да направим стратегия и да развием приоритетите си в секторите зеленчукопроизводство, животновъдство, овощарство, хидромелиоративното строителство и др., каза министър Греков. Моето желание е да назнача трима заместник министри, защото това е огромно министерство, допълни той.

Проф. Димитър Греков е роден в град Любимец, Хасковско. Завършил е Аграрния университет в Пловдив. Работи в него повече от 26 години. От 1999 година до ноември 2007 е декан на Агрономическия факултет. През ноември 2007 г. е избран за ректор на Аграрния университет.

Има над 120 научни публикации.

Женен е, с две дъщери.

По време на неговото управление с титлата доктор хонорис кауза на Аграрния университет бе удостоен бизнесменът и почетен консул на Русия Георги Гергов.