Мико падна от хърватин след 3-часов трилър

Спорт

29-05-2013, 17:55

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Серафим Грозев от Тракия (Пд) също приключи участието си на Карлсберг Къп в София

Пловдивските тенисисти нямаха ден в днешния кръг от международния турнир на ITF за мъже Карлсберг Къп, който се провежда в София на кортовете на Българския национален тенис център и е с награден фонд 10 000 долара.

Седмият поставен Димитър Кузманов - Мико отпадна по драматичен начин от победителя от Варна Кристиян Месарош от Хърватия. В тричасов мач асът на Локомотив (Пд) отстъпи след 6:2, 3:6, 5:7. В среща с много обрати Кузманов взе седем поредни гейма от 2:2 в първия сет. След това Месарош пък спечели девет гейма до 3:0 в третия сет.

Националът за Купа "Дейвис" доведе нещата до 5:5, а в 12-ия гейм отрази мачбол на хърватина, но при втория топката му от форхенд спря в лентата на мрежата.

Борбата напусна и тенисистът на Тракия (Пд) Серафим Грозев. Той бе елиминиран от водача в основната схема Марк Хинер от Испания с 4:6, 2:6.

Иначе днес националите ни Александър Лазов, Тихомир Грозданов и Валентин Димов записаха победи и се присъединиха към Петър Трендафилов на осминафиналите.

Шестият поставен Лазов взе българското дерби срещу Динко Халачев с 6:4, 6:3. За влизане на четвъртфинал левичарят от Пазарджик очаква Марио Вилея Мартинес от Испания, който победи Борис Никола Бакалов със 7:5, 6:0.