Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

29-05-2013, 20:51

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 30 май

София
Традиционният абитуриентски бал за деца в неравностойно положение под егидата на президента Росен Плевнелиев ще се проведе в Националния исторически музей. Президентът ще посрещне 260 абитуриенти от цялата страна.

В 9.00 часа ще започне заседание на Народното събрание.

От 10.00 часа председателят на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев и лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов ще проведат среща в сградата на Народното събрание.

От 9.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. Eкзарх Йосиф, № 12 започва редовното заседание.

От 10:00 часа започва заседанието на Столичния общински съвет

В 9.00 часа в хотел „Хилтън”, зала Мусала ще се открие 13-та национална конференция за системи за управление на бизнеса "Оптимизация чрез информационните технологии в подкрепа на бизнеса".

От 9.45 в сградата на Българската търговско-промишлена палата започва семинар на тема „Как да реализираме инвестиционните си намерения чрез ОП „Конкурентоспособност“, грантова схема „Внедряване на иновации в предприятията”.

От 10.00 часа в БТПП се организира кръгла маса за либерализация на енергийния пазар и създаване на енергийна борса в Република България през програмния период 2014 – 2020 г.

От 10:00 в Novotel Accor Hotel започва пресконференция на тема „Градивната сила на рекламната дейност“. В нея ще вземат участие представители на Българската асоциация на рекламодателите, Българската асоциация на комуникационните агенции, Националния съвет по саморегулация, Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори и други.

От 10:30 ч. в Център за изследване на демокрацията, Зала 1, ще бъдат представени резултатите за България от Годишника на световната конкурентоспособност 2013 на Института за развитие на управлението, Швейцария.

От 11.00 часа в хотел „Кемпински Зографски” управителният съвет на „Енергоремонт холдинг” АД ще представи стратегията за развитие на холдинга.

От 11.00 ч. в сградата на "ББСС Галъп интернешънъл" на бул. "Джеймс Баучер" 23 ще се проведе дискусия за политическите събития, организирана от Института за социални ценности и структури. Участници са проф. Петър-Емил Митев, Андрей Райчев, Кънчо Стойчев, Марчела Абрашева и др.

От 12:30 часа в зала „Европа” на хотел „Принцес” ще се проведе пресконференция по проект „Модерната администрация – гарант на модерното образование” по ОП „Административен капацитет”.

От 10.30 часа в СОУ за деца с нарушено зрение „Луи Брайл” ще се проведе церемонията по валидиране на марка по проект на незрящо дете.

От 15,30 часа в голямата зала на Централна управление на БАН, София ще се проведе церемонията по валидиране на марка по повод двадесет и петгодишнината от космическия полет на Александър Александров.

От 11.00 часа в София прес Народно социално движение и Клуб „1-ви ноември” ще проведат пресконференция на тема „Народът срещу олигархията”. Участници са проф. Николай Василев, Румен Дечев и др.

От 11.00 ч. в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод началото на Националната гражданска инициатива „Искам братче! Искам сестриче!“. Организатор е Асоциация на търговците за стоки за детето в България.

От 12:00 ч. в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция във връзка с началото на двумесечната информационна кампания по повод Световния ден за борба с хепатита. Участие ще вземат доц. д-р Крум Кацаров от ВМА, проф. д-р Красимир Антонов от УМБАЛ „Св. Иван Рилски” и др.

От 14:00ч в Inter Expo Center, зала "Родопи" ще започне форум "Мрежово интегриране на фотоволтаиката в България", организиран от Българската фотоволтаична асоциация.

От 16.00 ч. в Общински културен институт Дом на културата „Красно село” ще се проведе приказна вечер за връчване на наградите от Националния детски конкурс „Ще ти разкажа приказка” – 2012.

От 17.00 часа в Централния военен клуб служба „Военна полиция” съвместно със Столичната община организират благотворителен концерт по повод 1-ви юни - Международния ден на детето.

От 18:00 часа в Южния парк пред централния вход при бул. „Витоша” започва 16-то издание на традиционното Софийско велосипедно шествие по случай Световния ден за ходене на работа с колело.

От 18.00 часа в местността „Английската ливада” на Южен парк младежко ДПС ще организира хепънинг под мотото „Join in!”.

Варна.
От 10:00 в зала 1 на Учебно-спортния комплекс на Варненския свободен университет започва пресконференция по повод VІ-та научна конференция "Архитектура, строителство съвременност".

От 12.00 часа в хотел "Голдън Тюлип" ще бъде дадена пресконференцията по повод конференция на Асоциацията за противодействие на икономическите измами.

Велико Търново.
От 11.00 ч. на ВИП площадката на Звук и светлина ще се проведе пресконференция по повод предстоящия латино фестивал, организиран от UN BESSO и Община Велико Търново.

Благоевград.
От 18:30 часа в Народно читалище „Никола Вапцаров“ ще започне бароков концерт на благоевградските виртуози на класическата музика.

Ямбол.
От 10,30 ч. в заседателната зала на Административния съд ръководството на съда ще даде пресконференция по повод предстоящата информационна кампания: “Да потърсим правата си”.

Пловдив.
От 14.00 часа в зала „Аула Магна” на Факултета по дентална медицина ще се проведе официалната церемония по удостояването на израелския професор по ендодонтия Адам Щабхолц с почетната титла “Doctor honoris causa".

Седмият международен фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия“ започва в града.

Стара Загора.
От 18.00 ч. в залата на Общински съвет Стара Загора (Зала „П.Р.Славейков") –започват информационни дни по проект „Енергийно обновяване на българските домове".

Чепеларе.
На връх Мечи чал на 1873 м надморска височина ще се проведе най-високото и адреналинно изложение БУЛФОРЕСТ ШОУ 2013, на което ще се демонстрират, последните новости в професионалната горска техника.

Велико Търново.
От 12:00 часа хотел „Етър” започва трета междурегионална среща за обмяна на опит на Центровете за обществена подкрепа в областите – Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен Шумен, Търговище, Стара Загора, Пловдив, Хасково, Смолян, Русе и София.