Много забавления обещава 1 юни за децата на Поморие

Животът

30-05-2013, 06:10

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Поморие с престижна награда за културен туризъм

От 10:30 часа на централния площад децата от ОДЗ „Детелина” ще изнесат празничен концерт

Международният ден на детето -1 юни ще се отпразнува с пъстра празнична програма.

Открит футболен турнир за деца родени 2003 г. и 2004 г. ще започне от 08:30 часа на стадиона в Поморие. Състезанието е организирано от Община Поморие, ОФК Поморие и ОС на БФС Бургас. В него ще премерят сили отборът на ОФК Поморие и още девет отбора от бургаска област.

Ротари клуб Поморие и тази година организира за децата традиционното състезание за майсторско колоездене. Поканени да участват са всички деца на възраст от 5 до 14 години, както и техните родители (за морална подкрепа). Състезанието ще се проведе в градинката пред църква „Рождество на Пресвета Богородица”. Регистрацията на участниците ще започне в 09:00, а началото - в 10:00 часа. От Ротари клуб Поморие обещават големи награди за победителите и празнична торта за участниците.

От 10:30 часа на централния площад децата от ОДЗ „Детелина” ще изнесат празничен концерт. Те ще се забавляват с песни, танци и много награди.

НЧ „Светлина1939” и Център за обществена подкрепа Поморие организират тържество със съдействието на ОУ „Христо Ботев” и ЦДГ „Веселушко”. Празничната програма започва в 11:00 часа, в градинката пред читалището и на нея официално ще бъде открит летният детски център за изкуства. Занятията в центъра започват от 3 юни и ще продължат през целия месец. Всички деца ще имат възможност да изучават и практикуват различни видове изкуства всеки ден от седмицата и то абсолютно безплатно.

От 13:00 часа на същото място ще започне „Голямото рисуване на малките художници”. Хепънингът е организиран от Арт център „Орхидея” и НЧ „Светлина – 1939”. Децата ще могат да рисуват върху опънато на стативи многометрово платно без начало и край, символизиращо житейския кръговрат.

НЧ „Просвета 1888” осигурява  три безплатни кинопрожекции. Филмът „Операция Четири лапи” ще се излъчва със свободен вход на 1 юни от 16:30 часа и на 2 юни от 10:00 и 16:30 часа.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен