"Милчо Левиев разказва..." в Пловдив

Пловдив Лайф

30-05-2013, 06:45

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Днес и утре маестрото ще изнесе открити уроци в АМТИИ

Милчо Левиев ще се срещне с културната и бизнес общественост в родния си Пловдив в откровен разговор и концерт на 1 юни от 19, 00 ч. в Първо студио на Радио Пловдив. Почетен домакин на събитието е зам.-кметът по култура Стефан Стоянов.

Пианистът ще има и срещи с най-младата аудитория в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, където заедно с Вики Алмазиду ще изнесе открити уроци. Изявите на именитите музиканти са част от програмата на "Камерна сцена Пловдив".

С музика и думи Маестрото и Вики Алмазиду ще разкажат истински и интересни истории от живота си, ще споделят и за най-новите си музикални проекти и търсения.

Макар че не е свирил дълго време тук, Милчо Левиев не е прекъснал връзката с родния си град, той е в постоянен контакт с  музиканти и творци от Пловдив. Домакинът на събитието Стефан Стоянов пък ще сподели основните направления на работа по кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата 2019 и ще потърси колабориране между креативните идеи и финансовия потенциал на града.

По покана на ректора на АМТИИ проф. Милчо Василев, маестро Левиев и Вики Алмазиду ще изнесат открити уроци днес от 14 часа и утре от 12 часа в сградата на Академията. Те са предназначени както за студенти и ученици по музика, така и за цялата пловдивска общественост. Входът е свободен.