Израелският посланик в Пловдив, чакат го куп срещи

Мисия Пловдив

30-05-2013, 06:50

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Открива художествен пленер пред сградата на общината

Израелският посланик идва специално, за да открие пленера "Пловдив и Йерусалим - градове на толерантността". Това е темата, която 15 художници ще претворят върху платната си.

От 9 до 18 часа днес те ще рисуват пред сградата на община Пловдив. Живописният пленер се осъществява по идея и със спонсорството на фондация "Качество на живот". Съорганизатор на творческата инициатива е Дружеството на пловдивските художници. "Пловдив и Йерусалим - градове на толерантността" се осъществява със съдействието на община Пловдив.

Посланикът на Израел в България Н. Пр. Шаул Камиса Раз ще е сред ценителите, проследяващи в развитие сътворяването на картини на площада пред Общината.Програмата му в Пловдив е наситена.

Той ще подари играчки на малчуганите от детска градина "Ружа", ще се срещне с пловдивския митрополит Николай и с кмета на града Иван Тотев. По-късно ще разговаря с онкоболни и с деца, страдащи от детска церебрална парализа. Посланик Раз ще отдели специално внимание и на ученичките от СОУ "Свети Патриарх Евтимий" Ива Янакиева и Надежда Бойчева, спечелили с есетата си по книгата на проф. Бар-Зоар "Извън хватката на Хитлер" пътуване до Израел.

Вечерта посланикът и представители на различни етноси, на политическия и бизнес елит ще честват в хотел "Тримонциум" "Ден на Йерусалим" – 46-тата годишнина от обединената столица на Израел. Домакини на коктейла са д-р Невен Енчев и неговата съпруга д-р Ваня Енчева.