Аранжират Стара Загора с цветя

Новините

30-05-2013, 09:11

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Цветна композиция краси площад „Берое“, в подготовка за домакинството на Балканиадата по лека атлетика.

Започна поставянето на кашпи с цветя на декоративните осветителни тела на бул. "Ц.С. Велики”, в участъка от кръстовището с ул. "Димчо Стаев” на запад. Предстои изграждането на капкова система за напояване и засаждане на декоративни групи в тревната ивица между двете платна на улицата. Кашпите ще бъдат използвани целогодишно, със сезонна подмяна на растителността в тях. Тe са керамични и създават по-добра растежна среда на растенията и възможност за влагозадържане.


Френски кашпи от 34 отделни елемента, аранжирани в различни композиции, красят от днес пространството пред сградата на Община Стара Загора. Кашпите са засадени с алпийски пеларгониум, отглеждан повече от месец в тях, преди да бъдат доставени и монтирани на площада.


За създаване на прохлада в горещите летни дни, които предстоят, вече работят всички големи и малки шадравани в Стара Загора – на бул.Славянски, в Градската градина, "Жабките”, фонтаните на "Зеления клин”, на бул.”М.М.Кусев”. За да функционират те без проблеми и да радват по-дълго време жителите и гостите на града обаче, в тях не бива да се хвърлят растителни или други отпадъци от бита.


Завърши лятното зацветяване на градските паркове. Цветна композиция краси площад "Берое", в подготовка за домакинството на Балканиадата по лека атлетика. Градината при паметника на подполковник Калитин е с нова храстова и цветна растителност. Въпреки кипящата строителна дейност в изпълнение на проекта за възстановяване на Античната улица, пред сградата на оперния театър са възстановени цветните групи. Красиви розови мушката и 2 вида тагетес красят парк "Ал. Стамболийски". В парк "Пети октомври" радват окото 8 цветни композиции от над 20 вида "Импасианс", "Тагетес", "Вербена",  "Бегония", "Петуния", "Салвия" и "Сенецио".


От общинската администрация призовават да се пази парковата мебел и инфраструктурата на парковете, както и да не се изкореняват и унищожават зелената растителност и сезонно засадените цветя.