Утре Изпълкомът решава за А група

Спорт

30-05-2013, 10:34

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Най-вероятно новият сезон ще стартира на 20 юли

В петък Изпълкомът на БФС  трябва да увърди  регламента за провеждане на  първенството в "А" група. Според информация от източници в БФС, кръговете се очаква да бъдат 38. Най-вероятно новият сезон ще стартира на 20 юли.  

Очакванията са шампионатът да премине през два етапа. Най-напред ще бъдат изиграни 26 кръга от редовния сезон, а след това ще има още 12 плейофни кръга, като отборите ще бъдат разделени на две групи по 7. Първите седем в класирането ще играят за титлата и участие в евротурнирите, а вторите ще се борят за оставането си в групата, като и през следващия сезон отпадащите отбори ще са 4, за да се стигне през 2014 до 12 елитни тима.
Утре трябва да стане ясно и кои тимове ще вземат лиценз за елитната група. По информация от тази сутрин, Нефтохимик е изпълнил почти всички изисквания за получаване на лиценз за А група. Предстои до няколко дни да се изчистят няколко оставащи условия, за да може отборът да е спокоен за бъдещето си в елита. И Черноморец почти на 100% взима лиценз, като и пред втория бургаски отбор има дребни въпроси за решаване, които обаче също ще бъдат изчистени. Очаква се БФС да отправи препоръки към още няколко тима, но едва ли ще се стигне до намаляването на групата до 12 отбора, както се спекулираше преди седмици.

По отношение на това къде ще играят бургаските отбори, Черноморец е депозирал стадион Лазур, а Нефтохимик очаква решението на Общинския съвет в Несебър, където е входирана молба за ползването на градския стадион за официалните срещи на отбора. Докладната ще бъде гледана на предстоящото заседание на съвета през юни.