Свободни смени в общинските лагери

Новините

30-05-2013, 10:42

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Таксата вече е 80 лева за 10 дни

Поради непроявен интерес от родителите и учениците, Община Стара Загора обявява, че има три свободни смени за море на къмпинг "Каваците" до град Созопол и четири на планина на "Паниците" край Калофер, съобщи Пенка Чавдарова, началник на отдел "Образование и младежки дейности". Първата смяна на море ще започне на 13 юли (а не в края на май, както предходни години - б.р.), а последната - пета - на 27 август. При проявен допълнителен интерес, веднага може да бъдат организират и другите смени.

От възможните 6, засега има заявка само за две смени на "Паниците" - от 15 юли до 2 август.

Смените са по 10 дни. Осигурени са учители, ръководители, спасители, медицински персонал. Базите са ремонтирани и в отличен вид. Сградите на морето са на самия бряг.

С цел облекчаване на семейния бюджет и създаване на максимални удобства за почивка на старозагорските ученици, на заседанието си на 16 май т.г. Общинският съвет намали с 20 лева таксата за ползване на общинските ученически почивни бази. Така вместо 10 лева на ден, тя стана 8 лева за покриване на разходи по престоя без транспорт, туристически данък и застраховка. С този акт общинските съветници и администрацията целят да се засили интересът към лагерите.