Решено: Може да има 4 дербита между Ботев и Локо

Спорт

30-05-2013, 11:14

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Новият сезон ще е от 38 кръга и стартира на 20 юли

"А" група ще е от 38 кръга през новия сезон, който ще стартира на 20 юли, информира днес „Тема спорт“. Това трябва да утвърди Изпълкомът на БФС утре на своето заседание.

Първо ще бъдат изиграни 26 кръга от редовния сезон, а след това ще има още 12 плейофни кръга, като отборите ще бъдат разделени на две групи по 7. Първите ще играят за титлата и участие в евротурнирите, а вторите ще се борят за оцеляването си в елита.

Това означава, че в един сезон може да има 4 издания на пловдивското дерби между Ботев и Локо, стига и двата тима да са в една и съща половина от таблицата (или сред първите 7 или сред последните 7 отбора).

Иначе в двете седморки отборите ще играят отново по два пъти помежду си. Това обаче има и един недостатък, тъй като един отбор ще трябва да почива всеки кръг от плейофите. В същото време обаче интригата в първеството се очаква да бъде много голяма, като вероятно ще има цели 4 дербита между Левски и ЦСКА.

Форматът за купата се очаква да остане непроменен, като ще се запази схемата с по два мача. Според запознати ТВ 7 ще продължи за излъчва мачовете от първенството, докато БНТ 1 ще отговаря за Купата на България.