7 общински съветници положиха клетва в СОС

Мисия София

30-05-2013, 13:05

Снимка:

Архив

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Теодора Девисивкова е новият общински съветник от БСП, Борис Иванов от "Атака", а Михаил Владов - от ГЕРБ

Петима нови общински съветници от БСП, и по един от ГЕРБ и "Атака", положиха клетва на днешното заседание на Столичния общински съвет.

Теодора Девисивкова е новият общински съветник от БСП. "Ще се занимавам с образованието, културата и ще бъда в тази комисия. Смятам, че ще бъда полезна и в Комисията по етика и жалби на гражданите", каза тя.

Борис Иванов заменя Маргарита Николова от "Атака" каза: Ще работя за интересите на тези хора, които са ме избрали". Михаил Владов от ГЕРБ заменя покойния общински съветник Петър Гюзелев. Той заяви, че всичко, което е свързано с битието на гражданите го вълнува.

На мястото на Жельо Бойчев от БСП, който бе избран за депутат, председателското място на групата общински съветници от БСП заема Милка Христова.

"Очаквам да се появят спекулации, че дейността на столичния град ще бъде затруднена предвид това, че правителството вече не е на ГЕРБ. Това в никакъв случай няма да бъде допуснато. В лицето на избраните петима бивши общински съветници, настоящи депутати ние имаме своето активно лоби, което се надяваме, че ще бъде мост между правителството и столичния град", каза Христова.

Д-р Румен Велев ще заеме длъжността директор на болница "Шейново" на мястото на избраната за министър на здравеопазването д-р Таня Андреева, докато бъде проведен конкурс,предаде БНР.