Общински съвет с нови попълнения

Мисия Пловдив

30-05-2013, 13:57

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Няма да сменяме Илко Николов, отсече кметът Иван Тотев

32-годишният социалист Атанас Петков стана най-новият член на Общински съвет-Пловдив. Днес той положи клетва. Петков влиза на мястото на доц. д-р Красимир Мурджев, които стана народен представител от Коалиция за България. Строителен инженер е, магистър по "Транспортно строителство" от ВТУ "Тодор Каблешков". Лично е ангажиран с търсенето на решения за конкретни проблеми в район Тракия.

Място в редиците на общинските съветници най-неочаквано зае и възрастна дама. Тя седна до старейшините от мнозинството по средата на заседанието. Наложи се охраната да се намеси и да посочи, че местата за посетите са в задната част на залата. Дамата бе дошла в общинския съвет с цяла торба документи. Оказа се, че става дума за жалба срещу топлиния счетоводител Техем на живущите на булевард „България” номера 8, 10 и 12. След като изгуби търпение възрастнтната жена прекъсна заседанието, за да предаде документите лично на председателя Илко Николов.

Сегашният председател ще запази поста си, посочи междувременно кметът Иван Тотев. Към момента общинския съвет работи гладко, което явно създава впечатление у някои негови членове, че това е лесна работа. Затова мнозина се спрягат за председателския пост. Подобна рокада обаче няма как да се случи просто така. Нужни са серизони различия или конфликт, за да се стигне до смяната, посочи кметът Тотев. Съветникът от партия НИЕ – Славчо Атанасов също отбеляза, че тяхната група не била потърсена за консултации за смяна на председателя на ОбС. От левицата препотръдриха желанието за сваляне на Николов от поста заради нездоволителната организация на работата. Те обаче все още нямат нужните подписи за внасяне на предложението.