Спрягат четирима за мястото на Гребенаров

Мисия Бургас

30-05-2013, 14:25

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Трима от БСП и ексзаместникът на Любомир Пантелеев обсъждани за поста на губернатора

Адвокат Евгений Мосинов от групата на БСП в местния парламент е един от най-спряганите кандидати за поста на областния управител на Бургас - Константин Гребенаров.

Въпреки успешното си и толератно управление до този момент факт е, че дните на Гребенаров в областната администрация са преброени, както и на двамата негови заместници - Атанас Терзиев от Несебър и Севдалина Турманова. 

Сред червените има още две имена, за които упорито се говори, че може да застанат зад волана на управата. Единият от тях е Йордан Георгиев. Той е строителен предприемач, но е и човекът, който е изградил местните структури на партията на зелените на Христо Порточанов и в последствие даде основите на политическия проект на Ваклин Стойновски по време на местните избори през 2007 година. 

За пореден път, със своя огромен, експертен опит се спряга името на бившия заместник-областен Георги Николчев. Той заемаше длъжостта при предшественика на Гребенаров - Любомир Пантелеев от БСП. Народният представител два мандата от червените - Пенко Атанасов също се тиражира като евентуален и предпочитан кандидат за поста.