Изреал инвестира в бизнес центрове и здравеопазване (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

30-05-2013, 14:36

Снимка:

F2F TV

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Честваме Ден на Йерусалим с живописен пленер

Нови израелски инвеститори идват в Пловдив, съобщи посланика на Израел Н. Пр. Шаул Камиса Раз. Те ще съсредоточат бизнеса си в недвижимите имоти, по-конкретно в комерсиални сгради. Предимство за инвеститорите ще е и здравеопазването. „Кметът на Пловдив взе много голямо участие и съдействие за привличане на инвеститорите”, добави посланика.

Тук вече има инвеститори, защото градът е много подходящ за това, убеден е Раз.  Днес той има среща с тях. Конкретните планове на инвеститорите ще станат ясни тази вечер на коктейла в хотел „Тримонциум” от 19 часа.

Посланикът смята, че Пловдив има повече от половин милион жители и е едни от най-красивите гардове  с впечатляващи исторически паметници. „Потенциалът за туризъм в Пловдив е невероятен”, каза още Раз.

„Пловдив и Израел много си приличат”, каза Тотев. „Първо са изключително стари и никой не знае кога са създадени. Историята се губи в хилядолетия преди новата ера”, добави той. По думите му в градовете отпечатъци са оставили много хора, култури, а нашето поколение печели дивидентите от това богато историческо наследство. „Всичко това води и до факта Пловдив и Йерусалим да бъдат едни от най-толерантните градове в света. Тук съжителстват много националности и култури”, каза още кметът. След срещата с посланика градоначалникът и Шаул Камиса Раз нарисуваха картина на толерантността. 

Израелското посолство в София след два месеца ще се премести в Нова сграда, съобщи още Раз на среща при кмета Иван Тотев. „Настоящата сграда е стара, непрактична и в нея не могат да се получат услугите, които едно посолство трябва да предоставя на гражданите”, добави той.  

Пловдив чества Ден на Йерусалим с живописния пленер „Пловдив и Йерусалим – градове на толерантността”. 15 художници рисуват пред сградата на общината, а  платната им ще бъдат разпродадени на благотворителен търг. „Целта е изграждането на център за деца с увреждания и с детска церебрална парализа”, съобщи д-р Иван Енчев, съорганизатор на пленера и срещите на посланика на Израел и  съосновател на фондация „Качество на живот”. Част от картините на пловдивксите художници ще красят специална стена в новия дом на посолството на Израел в столицата.