Да плащаш или не неговата сметка?

Животът

30-05-2013, 16:28

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Не бъде наивна – или той влиза в ролята на силния пол или му покажи вратата

В началото на всяка нова любов е нормално да си готова на всичко за човека, по когото си хлътнала. Някои неща обаче си имат граници. Кога да си нащрек обобщава списание „Блясък”.  

Влюбена или просто наивна
Разбира се, че на всеки може да се случи да закъса финансово. Няма лошо, ако ти разполагаш с повече средства да поемаш кафетата, ресторантите, киното. Въпросът е там, че ако човекът, с когото излизаш, няма нищо против тази ситуация и дори се чувства добре от нея, значи определено му липсва възпитание. Отвори си очите и ще видиш, че колкото и да се обичате, този тип отношения те превръщат в абсолютна наивница. Ако продължаваш в същия дух, положението ще става все по-зле. В един момент дори ще започнеш да го водиш на почивки за твоя сметка и да го гледаш, все едно ти си от силния пол във връзката ви. Едва ли искаш това да се случи, така че трябва да покажеш на твоя човек, че наивитетът ти си има граници и ако той не си намери работа съвсем скоро, с любовта ви е свършено.

Мързелът не е извинение
Ако връзката ви лежи изцяло на твои разноски в продължение на няколко месеца, значи проблемът идва не само от неравностойното ви финансово положение, но и от факта, че гаджето ти не обича много-много да си дава зор. Може би е свикнал да живее на гърба на другите, но това не означава, че царството му трябва да продължава вечно, нали?! Ако искаш да съхраниш отношенията си с този мъж, просто му покажи, че има доста „трески за дялане“ в характера му, и е за негово добро да се поправи. Не е нужно той да се превърне от „бедняк“ в „милионер“ и да започне да ти купува скъпи коли или пък да те води на почивки в Бали, но поне може да положи някакви усилия, за да си позволявате от време на време да вечеряте в ресторант за негова сметка.

Комплексите му
Съвсем естествено и нормално е, когато жената е по-силната половинка в една двойка, и то в чисто финансов аспект, мъжът да се комплексира. Имай предвид, че е твърде вероятно, вместо да ти бъде благодарен, че го носиш на гръб, да започне да се държи лошо с теб и да те кара да чувстваш длъжна да подсигуряваш пари и за него. Не позволявай това да ти се случи и вземи мерки навреме. Имаш само два избора: или слагаш край на тези отношения и започваш начисто; или се заемаш със задачата да поставиш този лентяй, в който си се влюбила, на мястото му и всичко между вас да започне да върви по нормален начин. Вариантът, при който оставяш положението ти да работиш, а той да живее като тьртей на твой гръб, е абсолютно недопустим. Превръща те в тотална наивница, която няма достатъчно себеуважение и достойнство. Затова – действай, преди да се окажеш в тази ситуация и всичките ви приятели да започнат да ти се подиграват зад гърба!