Гришо сгази Пуй, чака Ноле

Спорт

30-05-2013, 18:02

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Димитров стана първият българин в трети кръг на турнир от Големия шлем

Григор Димитров постигна лесна победа с 3:0 сета над Лука Пуй и се класира за третия кръг на "Ролан Гарос", съобщи Sportline.bg.

Така Гришо стана първият българин, който достига до трети кръг в основната схема на турнир от Големия шлем. Двубоят между Димитров и 19-годишния французин се проведе на втория по големина корт - "Сюзан Ленглен" и бе прекратяван на два пъти заради дъжд. Григор започна отлично срещата и взе първия сет след 27 минути – 6:1. Българинът проби първи и през втората част, но изненадващо допусна лек спад в играта и позволи на Пуй да изравни за 3:3. Стигна се до тайбрек, в който Гришо се наложи със 7:4 точки, за да поведе с 2:0 сета.

Гришо започна силно и поведе с 4:1 в третия сет, но над Париж отново заваля и играта бе преустановена. След повторното й подновяване Димитров безпроблемно спечели нови два гейма, за да триумфира с чиста победа над младия си съперник. Следващият съперник на Димитров ще бъде определен от двубоя между Новак Джокович и Гуидо Пейа. Григор успя да победи Джокович при последната среща помежду им, а сега е на крачка от нов сблъсък със световния номер едно. С достигането си до третия кръг в Париж Димитров си гарантира 90 точки за ранглистат. Следващият мач на Гришо ще се играе в събота.