Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

30-05-2013, 19:41

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 31 май

София
В 9.00 часа започва заседание на Народното събрание.

В 10.30 часа в президентството държавният глава Росен Плевнелиев и Марин Райков, министър-председател и министър на външните работи в служебното правителство (13 март-29 май 2013 г.), ще направят оценка и отчет на приключилия мандат на служебен кабинет.

В 9.00 часа в „Гранд-хотел София” ще бъде открита първата национална конференция с международно участие „Маратонът на успеха. Минало, настоящи и бъдеще на фамилния бизнес”.

В 9.00 часа в аулата на Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще започне втора лекция на германския теолог професор Кристоф Домен.

В 9.00 часа от градинката пред Художествената академия до Народното събрание ще започне митинг под надслов „Отказваме да се въртим в кръг“, който е срещу либерализирането на забраната за тютюнопушене на обществени места.

В 9.30 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещу Алексей Петров, Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов, Цеко Йорданов.

В 10.00 часа в кабинета на директора на Националния исторически музей (НИМ) известният български антрополог проф. Йордан Йорданов ще обяви резултатите от работата си върху възстановяването на образа на български аристократ от ХІV век, смятан от съвременниците му за вампир.

От 10.00 до 14.00 часа във Военната академия „Г. С. Раковски“ ще се проведе Ден на отворените врати.

От 10.00 до 12.00 часа в Американския център на пл. „Славейков” 4а ще се проведе Кръгла маса с тема „Въвеждане на всеобхватна забрана за рекламиране, промоция и спонсорство на тютюневи изделия в България“.
Между 14.00 и 18.00 всички граждани ще могат да се възползват от безплатни белодробни измервания пред Народен театър „Иван Вазов“.

От 10.30 часа, в зала 107 на 1-вия етаж, в сградата на Национален дом на техниката на ул. „Георги Сава Раковски” № 108 Съюзът на преработвателните на плодове и зеленчуци (СППЗ) ще представи своя проект: „Трансфер на иновативни практики при прилагането на европейските изисквания и норми при индустриално замразяване
на плодове и зеленчуци”.

От 11.00 часа на езерото „Ариана” в парк Борисова градина в София ще се проведе акция за измерване на дишането на пушачи във връзка със Световния ден без цигарен дим, която е под надслов: „Здрави без тютюнев дим”.

От 12.30 часа в ритуалната зала на Централните софийски гробища министърът на културата д-р Петър Стоянович ще се поклони пред паметта на голямата българска кинорежисьорка Иванка Гръбчева.

От 13.00 часа в сградата на Министерството на икономиката и енергетиката на ул. „Славянска“ 8 ще се проведе поредното заседание на Обществения съвет към ведомството.

От 14.00 часа в зала едно на Дома на техниката на ул. „Г.С. Раковски № 108 ще се проведе пресконференция във връзка с изпълнение целите на проекта на Съюз по хранителна промишленост към ФНТС по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG051PO001-2.1.16 „Квалификационни услуги и обучения за заети лица – фаза 3” – „Обучение, развитие, професионализъм”.

От 17.00 часа в 65 аудитория на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе открита лекция в рамките на Дни на Франсоаз Долто в България „Детето и психоанализата” с участието на водещи френски психоаналитици – Мириам Сежер, проф. Ален Вание, Катрин Долто (дъщеря на Ф. Долто), Катрин Вание, Силвиан Джиампино и Георги Кацаров.

От 18.30 часа в Дома на киното ще започне церемония за връчване на награди на Българската филмова академия.

В 18.30 часа в Музикалната зала на Централния военен клуб на бул. „Цар Освободител” 7 ще се проведе церемония по награждаване на най-иновативните проекти от инициативата „Иновация в действие“. Ще присъства посланика на Кралство Белгия Аник Ван Калстер.

От 19.00 часа в зала „България” ще започне концертът „Експлозия за десет ръце и четири пиана“ на Quattro piano+ в рамките на Световния ден без тютюнопушене.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Сдружение „Гражданска инициатива за свободни и демократични избори” (ГИСДИ) на тема: „Дефектиралата ни демокрация. Изводи и препоръки от Избори 2013”.

Благоевград.
Ще се проведе заседание на Общинския съвет на Благоевград.

Варна.
От 10.00 часа в зала „Лизимах” на хотел „Мелия Гранд Ермитаж” в к.к. „Златни пясъци” ще се проведе пресконференция във връзка с заседание на Генералната асамблея на Европейската организация на морските пристанища и Международна конференция.

От 12.00 часа в офиса на ДСБ на ул. „Македония” 9 Радан Кънев ще даде пресконференция по повод избора на новото правителство.

В 14.30 часа зала „Пленарна” в сградата на община Варна ще бъдат наградени отличените деца и ученици в общинския кръг на Националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”.

Видин.
От 16.00 часа във фоайето пред Румънски културен център, в сградата на община Видин ще бъде открита изложба „Талантливите деца в Европа“ по повод Международния ден на детето.

Казанлък.
В 9.00 часа в с. Кънчево ще започне ритуал „Розобер”.
От 10.00 часа за Празника на град Казанлък на пл. „Севтополис“ ще се състои официална церемония по издигане на знамето.
От 11.30 часа ще се проведе тържествена сесия на Общински съвет – Казанлък в залата за събрания на ОбС – зала „Инфра“.
От 16.00 часа на пл. „Севтополис“ ще се проведе откриване на Международния фолклорен фестивал с участието на състави от побратимените на Казанлък градове и на състав от Казахстан.
От 17.00 часа – представяне на книгата на д-р Косьо Зарев „Българското розопроизводство и традиционната култура“, ИМ „Искра“.
От 18.00 часа – Първа международна изложба „Съвременна малка графика“, ЛХМ „Чудомир“.
В 19.00 часа – Хроника на Царицата – изложба на фотоси от 45-годишната история на конкурса „Царица Роза“ в Казанлък, пл. „Севтополис“.
В 21.00 часа – Официално откриване на 110-ия Празник на розата в Казанлък, пл. „Севтополис“ и концерт на Георги Христов.

Пазарджик.
От 14.00 часа в конферентната зала на гранд-хотел „Хебър” ще се проведе пресконференция по проект „МОГА – Моето образование – голяма алтернатива” на Фондация „Театър за нашите деца „Приказен път”.

Пловдив.
От 10.00 часа в зала 1 на Апелативен съд ще се проведе Общо събрание на новоизбраните съдебни заседатели за Окръжните съдилища мандат 2013 – 2018 г., на което те ще положат клетва.

От 18.30 часа Съвременни художници от цялата страна излагат мозаечни платна в двора на Синята къща в Старинния Пловдив в подкрепа на пловдивската кандидатура за Европейска столица на културата.

Стара Загора.
От 12.00 часа в сградата на Държавната опера ще се проведе пресконференция на организаторите на Международния филмов фестивал „Златна липа“.

От 18.00 часа залата на Общински съвет Стара Загора (Зала „П.Р.Славейков”) ще се проведат информационни дни по проект „Енергийно обновяване на българските домове”.

Хасково.
От 10.30 часа в община Минерални бани, Хасковска област, КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов, д.м.” организират ежегодния детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа!”. Ще присъства министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.

Ямбол.
Ще се проведе заседание на Общински съвет – Ямбол.