Държавата да си стопанисва централния плаж в Каварна

Мисия Каварна

31-05-2013, 06:40

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Чакат се и 25 000 лв. за съборената буна на Банев

Очаквам спешни мерки от държавата за стопанисването на централния плаж в Каварна, това заяви пред Агенция „Фокус” кметът на Каварна Цонко Цонев.
„Вече втора година нашият централен плаж по неизвестни причини не е отдаден под наем. Било скъпо, и втора година общината се занимава с охраната, стопанисването, обезопасяването. Очаквам въпросът с плажовете в България да се реши, за да няма толкова много безстопанствени плажове, хората да не се давят, да не се създават условия за проблеми със здравето им”, подчерта Цонев.
По неговите думи миналата година разходите на общината по поддръжката на плажа са били около 12 000 лева.
„Отделно, като събаряхме едната от буните на г-н Банев, от ДНСК ме убеждаваха как трябва да се събори за наша сметка. Ние я съборихме и още чакаме 25 000 лева за това. Очаквам, и е нормално, държавата да си свърши ангажиментите към това, което са нейни задължения, а ние да си вършим нашите задължения. В момента в България е задължително да има взаимодействие между централната и местната власт, иначе само ще си прехвърляме топката”, посочи кметът на Каварна.
 „Очаквам там, където има финансиране, съфинансиране, парите да не се бавят, за да може да реализираме проекти, без да се бавят във времето заради липса на средства и бавене на плащанията, допълни Цонев.