Добро утро в петък!

Мисия Пловдив

31-05-2013, 06:34

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Започва празникът на детето в Пловдив

Добро утро, пловдивчани! В последния ден на работната седмица си вземете връхна дреха и чадър. Времето се захлажда, очакват се гръмотевици, а в Родопите и градушка.

Преди обяд ще се равие купесто-дъждовна облачност , която ще бъде по-мощна в следобедните часове и ще обхване по-голяма част от района. По-съществени валежи придружени от гръмотевици и усилване на вятъра ще има в Родопите и източните райони на Южна България. Максимални температури в Пловдив до 24 градуса. На 31 май отбелязваме Световния ден без тютюн. Идеята на инициативата е да се акцентира върху опасностите за здравето, свързани с употребата на тютюневи изделия. Тази година мотото е "Забрана за рекламиране на тютюневи изделия, промоция и спонсорство".

Започваме от сутринта да празнуваме Международния ден на детето, който в Пловдив ще е два дни.

От 9,30 до 12,00 часа в базата на 68-ма бригада "Специални сили" - Пловдив на ул. "Радко Димитриев" 2 до район "Източен" ще се проведе Ден на отворени врати. Поводът е Денят на детето - 1 юни. Всички деца, които се възползват от мероприятието ще могат да разгледат и да се запознаят с учебната база на бригадата. Програмата включва показ на бойна техника и снаражение за командосите.

От 10, 30 часа пред общината започва сцена на талантите „Талантлиада“. Организаторите обещават песни, музика, танци, подаръци и голяма награда – велосипед. Plovdivutre.bg е медиен партньор на позитивното събитие, посветено на даровитите деца.

От 11 часа в заседателната зала на община Пловдив започва пресконференция по повод балетното представление на Софийска опера и балет „Дамата с камелиите“ на сцената на Античния театър на 13 юни.

Съвременни художници от цялата страна излагат мозаечни платна в двора на Синята къща в Старинния Пловдив, където е офисът на Общинска фондация „Пловдив 2019“.

От 10 часа в Клиниката по детска хирургия на Университетска болница по случай Деня на детето млаките пациенти ще гледат куклен театър. Екипът на Националния алианс за работа с доброволци ще донесе подаръци за всички над 40 деца, които в момента се лекуват в клиничното звено, а ръководството на болницата е осигурило торта и лакомства за малчуганите.

Пресконференция по повод предстящия концерт на Deep Purple в Пловдив започва в 12 часа в Студио 1 на БНР Радио Пловдив. Ще участват организаторите на събитието от ПФК "Ботев", подгряващата банда Krossfire и организаторът на after party-то Владислав Ботев. Концертът на Deep Purple е на 3 юни - понеделник от 20 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

От 14.00 часа в зала 300  на Областна администрация – Пловдив,  ще се състои награждаването на победителите  в Състезанието  по български език “Свети Иван Рилски”.

Надпреварата се провежда вече десета година и от градска в началото, прерасна в областна с участие на деца и от София, Смолян, Стара Загора, Пазарджик. По своята същност е уникална. Предназначена е за ученици от 1-ви до 8-ми клас и за 11-ти и 12-ти клас.

В район "Западен" от 17, 30 часа в парк „Ружа“ до храм "Св. Климент Охридски" от 17,30 часа започва концерт по Случай 1-ви юни. Празникът се организира под патронажа на кмета на района Десислава Желязкова.