Да помогнем на децата с муковисцидоза на 1-ви юни!

Животът

31-05-2013, 09:08

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Пловдивчани, включете се в кампанията на хората, страдащи от редки болести

На 1 юни пловдивчани имат шанс да помогнат и да научат децата си на съпричастност. Всяко дете, което се включи в благотворителнатата творческа работилница в градинката на пл. Ромски стадион (Джумаята) от 10 часа ще получи стикер с надпис „Да добавим живот! Кампания за създаване на стандарт за лечение за децата болни от муковисцидоза“, съобщават от фейсбук страницата на Асоциация „Мусковисцидоза“ -България.

Под шатра председателят на организацията Светлана Атанасова кани малчуганите да оцветяват гипсови фигурки на приказни герои заедно с момичетата и момчетата от Националната художествена гимназия.

Доведете децата си - важно е да ги научим на съпричастност, защото тя е една от първите стъпки към стремежа да живеем в по-добър свят”, призовават още от Асоциацията.

Ще има и отделен кът, пълен с пъстри мъниста и камъчета, от които младите творци ще си изработят гривнички и герданчета. Тази година ученици от Националната художествена гимназия “Цанко Лавренов” ще рисуват портрети на децата за спомен от празника.

Благотворителната акция за 1 юни е за закупуване на скъпоструващи кислородни концентратори за деца и младежи, страдащи от рядката болест муковисцидоза.

Събитието се провежда с подкрепата на Национален алианс на хора с редки болести, Асоциация на студентите медици в Пловдив и на община Пловдив.