Нов хит: Спонсор на Байерн спасява Локо

Спорт

31-05-2013, 11:31

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Вече са направени сондажи с фирма, близка до гиганта Дойче Телеком

На Лаута се размечтаха за по-добро бъдеще, след като публичност доби новината, че генералният спон­сор на победителя в Шампионската лига Байерн (Мюнхен) - Дойче Телеком, може да отдели средства и за Локо (Пд). Административ­ния директор на черно-белите Атанас Узунов води преговори с представители на немс­кия консорциум, съобщава днес „Меридиан мач“.

Още преди година бившият топрефер се е срещнал с бив­шия премиер Бойко Борисов, министъ­ра от неговия каби­нет Делян Добрев и хора от германска­та фирма, за да об­съдят евентуално сътрудничество. След като Весе­лин Марешки се от­каза да финансира­не Локо (Пд), сил­ните фигури на Лаута усилено търсят нов собстве­ник.

Дойче Телеком е сред вероят­ните спасители. Свръзка при прего­ворите е кметът на Пловдив Иван Тотев, който заедно с Атанас Узунов пра­ви сондажи за сдел­ка, но засега всичко е в начален етап, пише още „Меридиан мач“.

Т-Mobile е дъщерна фирма на Дойче Телеком, като за спонсорство на Ба­йерн (Мюнхен) на година се влагат 20 милиона евро. Дори двайсет пъти по-малка инвестиция може да се окаже ключова за стабил­ността и развитието на Локо.