150 бона струва кървавата баня в “Гео Милев"

Крими

31-05-2013, 11:57

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Димитър Кънчев се интересувал паркирани и измити ли са колите на баща му, а не къде е погребано семейството му

Дни след като изтребил семейството си в столичния квартал "Гео Милев", касапинът Димитър Кънчев се интересувал само от наследството и дори не попитал къде са погребани родителите му и малкото му братче, пише "Телеграф", като цитира запознати със случая.

Докато бил в ареста, по време на свиждания и разпити той бил особено загрижен за автомобилите на баща си - дали са прибрани в гаража и дали не са повредени или откраднати. В началото на седмицата ВКС потвърди решението на апелативните магистрати, с което Кънчев бе осъден на 18 години затвор. В сряда - 16 години след жестокото убийство, той най-сетне бе отведен в затвора да излежи присъдата си. Ще трябва да изплати на близките на родителите си присъдената кръвнина. Тя е в размер на 35 хиляди лева, но с лихвите, натрупани през годините, сумата е нараснала на над 150 бона.
Кървавата баня се разигра на 2 март 1997 година, когато 17-годишният тогава Димитър се прибрал в дома си. Ден преди това ученикът проиграл на ротативки пари, колкото за половин гарсониера. Именно увлечението към хазарта било причина за честите кавги с баща му Николай. След като профуквал колосални суми на покер, той постепенно започнал да краде пари от баща си. Изоставил училището и не се прибирал по цели нощи. 
Бащата всячески се опитвал да го вкара в правия път, но накрая заплашил, че ще го изгони. Именно тогава Димитър взел оръжието му и го гръмнал. Мащехата му Миглена се затичала да види какво става и Кънчев застрелял и нея. Плачещото си братче наръгал с нож, тъй като патроните свършили. Ръгал многократно и телата на родителите си, тъй като му се чуло, че издават звуци.