"Самсунг" запознава света с Galaxy S4 Mini

Компанията ще представи новия си продукт на предстоящо технологично изложение, все още не е обявена дата за пускане на пазара

Samsung излезе пред света със своя най-нов продукт – смартфонът Galaxy S4 Mini, една по-компактна и значително по-евтина версия на своя по-голям събрат, сподели Би Би Си. Компанията смята да представи телефона на технологично изложение следващия месец, но все още не е обявила точната дата за пускане в продажба.

 

Устройството е с 4,3 инчов екран, който задминава с малко предхождащия го S3 Mini. В добавка към него създателите му са включили и двуядрен процесор с мощност 1,7 GHz и осем-мегапикселова камера.

 

Смартфонът е поредната стъпка в политиката на компанията да предлага на потребителите си богата палитра от форми и размери при избора на мобилно устройство, за разлика от подхода на техните конкуренти Apple, ограничаващ се до един iPhone на година.

 

Samsung S4 Mini има за цел да убеди клиентите си, че не е просто поредният енергоспестяващ телефон, който използва името Galaxy изцяло за да пробие на пазара. Мобилният анализатор Ник Дилиън уверява, че “преживяването при използването на смартфона ще бъде почти същото, както и при класическия S4“.